Geçtiğimiz  haftalarda Niğde’de İnönü Mahallesinde Dikici sokakta cadde ortasında direk olduğunun haberini yapmıştık. 


Haberimiz üzerine Medaş bir açıklama göndererek, Niğde Belediyesi ile irtibata geçildiğini ve direğin kaldırılacağını belirtmişti. (Haberimiz burada Tıklayın)

Haber: Selim GÖKEL



Niğde’deki bu cadde ortasında direk haberinden sonra, okurlarımız bir çok ileti gönderdi.  Bor İlçesi Armutlu Mahallesi Irmak Sokakta ve Niğde İlhanlı Mahallesinde de tehlike oluşturan direklerin bulunduğunu belirttiler.


Bor İlçesi Armutlu Mahallesi’nde  Irmak Sokak üzerinde  tam cadde ortasında kalmış bir beton elektrik direği mevcut. Yoldan geçen araçlar tam ortada bulunan direkten dolayı yan tarafından dar bir bölgeden geçmek zorunda kalıyorlar. Tam cadde ortasında bulunan beton elektrik direği özellikle geceleri tehlike arz ediyor. Direk üzerinde hiçbir uyarıcı levhanın olmaması da düşündürücü.

Armutlu Mahallesi Irmak sokak üzerinde 50 metre ötede bir başka direk yine yolun daralmasına sebep oluyor.


Yine okurlarımız Niğde merkezde İlanlı Mahallesindeki işlek bir caddenin hemen kenarında bulunan beton elektrik direğinin tehlike saçtığını belirtiyorlar. İlhanlı Mahallesinden geçen Çevre Yolundan, Otogardan Niğde Merkeze bağlayan işlek cadde üzerinde İlhanlı Mahallesi içerisinde  kavşak bulunuyor. Geniş şekilde gelen yol kavşakta daralıyor. Yolun daralması, kavşağın hatalı yapılması ayrı bir sorun,  yolun tam daraldığı yerde ise karşınıza bir beton direk çıkıyor. Beton direk kaldırımda ancak kaldırımın tam yol ile birleştiği noktada. Otogar yönünden kaptırıp gelen sürücülerü kavşakta aniden beton direk karşılıyor. Eğer dikkatli olunmaz ve sola doğru manevra yapılmaz ise direğe çarpmak an meselesi.  Direk üzerine  trafik işaret levhası asılmış. Özellikle geceleri direğin tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar,  ya direğin birkaç metre daha geri çekilmesini yada orada bulunan kavşağın göbeğinin küçülmesi ile sorunun bir nebze çözüleceğini iddia ediyorlar.

Umarız hem Armutlu Mahallesinde cadde ortasında bulunan  direk, hem de Niğde İlhanlı Mahallesindeki elektrik direkleri  kazaya meydan vermeden kaldırılır. 



 


Editör: TE Bilişim