Kemerhisar Beldesi’nde onlarca köpek öldürülüp gömülmüş…


Kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu temsilcileri Bor İlçesi Kemerhisar Kasabasında 50 den fazla sokak köpeğinin  belediye çalışanları tarafından öldürülerek iş makinası ile çöplüğe gümüldüğü iddiasını araştırmak üzere  Kemerhisar beldesine gitti.

HAYTAP-DOHAYKO temsilcileri Kemerhisar Belediyesinin çöplüğünde inceleme yaptı ve gömülü yerden çıkardıkları ve açıkta kalan köpek ölülerinin fotoğraf ve video görüntülerini çekti.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI, SORUŞTURMA AÇILDI

Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcileri sitemize konu ile ilgili gönderilen açıklama da “ Federasyonumuza Niğde İli Bor İlçesi Kemerhisar Beldesi’nde 50’den fazla sokak köpeğinin belediye görevlileri tarafından öldürülüp çöplüğe gömüldüğü konusunda  ihbar bildirildi. Bölge temsilcisi arkadaşlarımızla olay yerine gidip çöplükte bir kısmı gömülü, bir kısmı ise dışarıda kalan köpek ölülerini tespit ettik ve görüntüledik.


Bu gün temsilcimiz Nurşah Kartal Bor Cumhuriyet Savcılığına giderek dilekçe ile suç duyurusunda bulundu ve diğer gömülü köpeklerin de çıkartılarak tespitini talep etti. Nerede olursa olsun hiçbir katliamın gizli kalmasına izin vermeyeceğiz. Hayvan katliamı girişimlerini durduracağız. Her yerde gözümüz kulağımız var ” denildi.


 

Editör: TE Bilişim