Bor Pancar Ekicileri Kooperatif seçimleri son yılların en önemli seçimiydi.  Seçim öncesi ve sonrası haberler yapmıştık.  Aşağıda görebilirsiniz.  Seçimler öyle önemli konuma geldi ki, kazanan yada  kaybeden den yana taraf olan  siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin  son kozlarını oynadığı  seçime dönüşmüştü.  

Haber: Selim GÖKEL

Bor Şeker Fabrikası kampanya dönemi başladı.  Bugün de pancar üreticileri yavaş yavaş büyük emeklerle yetiştirdikleri ve söktükleri pancarları traktörler ve kamyonlar ile   Bor Şeker Fabrikasına getirmeye başladılar.

 Bor Şeker Fabrikası  pancar nizamiyesine giriş   bu yıl Bahçeli yolundan ayrıldı. Doğru da yapıldı, çünkü trafik yoğunlaşıyor,  kazalar meydana geliyordu.  Ayrı bir yol ile fabrikaya gidiş sağlanmış.

Ancak bu yol  çok kötü, hendekler mevcut, kısmen asfalt kısmen toprak ve çukurlar içinde. Sürücüler bu yoldan büyük şikayetçi.

 Bor Şeker Fabrikası na  Aksaray’dan Şerefli Koçhisar’dan, Niğde’den, Bor’dan pancar getiriliyor. Üstelik yeni başladı birkaç gün sonra  bu trafik çok yoğunlaşacak.  Video da görüyorsunuz,  pancar getiren sürücüler bu yol üzerinde zig zag çizerek gitmek zorunda kalıyor.  Sitemize ulaşan, Aksaray’dan, Koçhisar’dan ve Bor’dan şoförler bu yolu bazı yetkililere, kooperatif başkanına ilettiklerini ancak hiç bir sonuç alamadıklarını söyledi.  

Pancar giriş yolu Bor-Bahçeli-Kemerhisar Kavşağından başlıyor . Giriş normal ancak aynı yoldan çıkış yine tehlikeli ve düzenlenmemiş. Trafik kazasına açık. Bu arada yolun aydınlatma çalışmaları da devam ediyor. Direkler dikilmiş ancak henüz daha lambalar yanmıyor. 

Hep söylemişimdir,  seçimle gelen herkes  seçim öncesi gösterdikleri  performansın sadece yüzde onunu görev yaptığı dönemde yapsa bütün sorunlar çözülür.

Bir diğer konu;

Aynı bölge de daha geçen yıl Bahçeli -  Bor yolu çift yön yapılarak asfalt atılmıştı. Videonun son bölümü de daha bir yıl bile geçmeden yolun ne hale geldiğini gösteriyor.  Milletin parası çöpe atılmış.

Bu yolu kim yaptırıyor?

Kim ihale ediyor?

Kim kontrol ediyor?

Kim hesap sormuyor?

Hesap sormayandan, kim hesap sormuyor?

Geçen yıl asfalt atıldı.  Bu yıl yine asfalt istiyor.



 
 
Editör: TE Bilişim