Niğde’de gündüzleri hava çok sıcak geçiyor.  Niğdeliler serinlemek için nereleri tercih ediyor. 

Haber; Burcu ÇOPUR özel

NARLIGÖL VE SUNNİ GÖLLERDEN BOR ACIGÖL 

Serinlemek için gençler ve çocuklar Bor Acıgöl’ü tercih ediyor. Yine Niğde’de şehitlik önündeki şelale havuzunu da zabıtadan kaçarak serinleyen çocuklar var.  Ama daha yoğun şekilde ziyaretçi çeken yer ise Aksaray sınırındaki Niğde’nin en güzel ama en bakımsız yeri Narlıgöl…  Çiftlik ilçesi kasaba ve köylerde yaşayan özelikle gençler serinlemek için bu volkanik gölü tercih ediyor. Etrafında küçük ağaçlardan oluşan ağaçlık da var. Burada  hem piknik yapıp hem de göle girerek serinleyebiliyorsunuz.  Ama bir konuda uyarılım gölün çevresi piknikçilerden kaynaklı  adeta açık hava çöplüğü.

 Gündüzleri sıcaktan bunalan Niğdelilerin büyük çoğunluğu piknik alanlarında vakit geçiriyor. Şehir merkezinde Yeni  Çarşı civarı özellikle yaşlıların mekanı oldu. Çınarların altında  dinlenen  vatandaşlar kanepelerde oturarak sohbet imkanı da buluyorlar.

PİKNİK ALANLARININ EN GÖZDESİ  KAYABAŞI, KENT ORMANI VE İÇMECELER

Niğde Kent Ormanı  ve Bor Belediyesi Kayabaşı Parkı  en gözde  piknik alanı. Özellikle Bor Kayabaşı geceleri de geç vakte kadar  ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yer.  Pınarbaşı mesire alanı ise eski güzelliğinden ve bakımdan mahrum. 

Bahçeli Köşk Piknik alanı da kendi haline bırakılmış pis bir alan. Bahçeli Köşk Piknik alanına bir ara duymuştum Kemerhisar Belediyesi talip oluyordu. Buna sevinmiştim, çünkü  Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın parmakla gösterilecek örnek bir piknik alanı var. Bu da İçmeceler.  Kemerhisar Belediyesi  İçmeleri düzenledi, çok güzel  bir  piknik alanına dönüştürdü. İçinde misafirhane, resturan, düğün salonu da var.

Daha uzak yerleri düşünüyorsanız… Çamardı Demirkazık da en çok tercih edilen yerlerden.  Yine Ulukışla Ali Hoca, Maden köyleri civarı da  tabiatın Niğde’ye en cömert  davrandığı yerler. Üstelik lezzetli balıklarda tadabilirsiniz.
 
Bir çok köy ve kasabada  gölet var ama göletler çok tehlikeli… Bir çok boğulma vakaları yaşanıyor…  Ihlara vadisi yine en çok tercih edilen bölgelerden.  Yine hafta sonları  günü birlik Mersin'e özellikle Kızkalesi civarına denize  giden Niğdeliler de az değil. 
 
Editör: TE Bilişim