Niğde’nin bir türlü sarılamayan yarası Akkaya Barajı’ndaki kirlilik sorunu konusuna kurumlardan çelişkili cevaplar geliyor. 


Bir çok kurum, kuruluş, kişiler, stk'lar, üç maymunu oynuyor...


Akkaya Barajındaki kirliliği "Görmüyorlar, Duymuyorlar, Bilmiyorlar"



Niğde Belediyesi, “arıtma çalışıyor” diyor,

DSİ, “kirlilik devam ediyor diyor!”

Çevre İl Müdürlüğü "tertemiz" diyor!

Borlu kokudan nefes alamıyor!

Akkaya Platforumun dilinde tüy bitti!

İktidar Siyasetçileri susuyor!

Hukukçular dava açmaya cesaret edemiyor!

Herkes masası başında ahkam kesiyor, Baraja sadece Akkaya platformu üyeleri gidebiyor

Adayların gündeminde bile yok.

Muhalefet partilerinin de böyle bir derdi yok.



Bundan tam bir yıl evvel  DSİ iş makinaları Barajda çalışırken Barajı sırtlarına alıp poz veren il genel meclisi  nihayet harekete geçti. 


Niğde il genel meclisi kasım ayı olağan toplantısında bütçe görüşmelerini gerçekleştirmek için bir araya gelen meclis üyelerine, DSİ Niğde Müdürlüğü ile Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri bilgi verdiler.



Geçtiğimiz yıl temizlenmesine başlanan Akkaya Barajı ile ilgili olarak periyodik kontroller yaptıklarını ve 11 noktada numune aldıklarını ifade eden DSİ Müdürlüğü, özellikle Belediyenin baraja akıtılan kirli suların gittiği arıtmaların tam çalışmadığını ifade etti.



Çevre İl Müdürlüğü temsilcileri ise Niğde Belediyesi’nin arıtmasının biyolojik arıtma tesisi olduğunu, kimyasal arıtma yapamayacağını fakat Organize Sanayi Bölgesi’nin atıklarının kimyasal atık olduğunu ifade ederek, OSB’nin atıklarının Niğde Belediyesi’nin evsel atık borularına bağlı olduğunu ve kirliliğin bu şekilde devam edeceğini ifade ederek, bu konuda acilen kimyasal atık tesisisin kurulması gerektiğini ifade ettiler.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akay iki de bir çıkıp barajda canlı yaşayabilir, rüzgardan dolayı kokuyor, temizlendi gibi komik  ifadeler de bulunuyor. 


GEREKEN YAPILACAK NE GÜZEL!


Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’te konu ile ilgili olarak bir komisyon kurulması ve çevre felaketinin önüne geçilmesi için gereken ne ise yapılması gerektiğini aktardı.



Editör: TE Bilişim