Niğde’nin Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, seyahat acentelerinin yetkilileri, otel yetkilileri, bazı öğretim görevlileri ve bazı sicil toplum kuruluşları ile Niğde’nin Turizmini masaya yatırdılar. Sitemize akredite uygulayan Niğde Kültür ve Turizm Müdürünün konu ile ilgili açıklaması şöyle ;

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak; “İlimizdeki seyahat acenteleri, oteller, üniversiteden uzmanlar, turizmle ilgili olan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek ilimizde turizm sektörünün sorunları, turizm sektöründeki beklentiler, sektörün nerede olduğu ve nerede olması gerekiyor konularıyla ilgili fikir alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Niğde turizmin ileriki aşamalarında nerede olması gerekir? Bunun için ne tür çalışmalar yapılmalıdır? Turizm sektörünün bizden beklentileri nelerdir? Sektörün karşılaştığı sorunlar nelerdir? Bu konuları ele alarak tartışarak fikir alış verişi yapacağız” dedi.

Yıllardır müzmin şekilde masada yatan hatta zarar görür diye toprağın altına gömülen Niğde Turizmi için söylenecek yazılacak çok şey var. Bunları  yazacağız. Ancak çok güncel bir tespitte de bulunmak istiyoruz.

Bu hafta sonu Niğde’de 3 gün boyunca Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lige Yükselme Final Maçları var.

Niğde’ye bir gün önceden olmak üzere tam 8 profesyonel Bayan Voleybol Takımı gelecek.

Bu takımlar Niğde’ye gelecek ama nerede kalacak? Nitekim kalacak yer bulamadılar

Niğde’de 5 yıldızlı otel yok. Grand Hotel 4 yıldızlı Niğde’nin tek oteli ve dolu. Birkaç takım burada kalıyor ama büyük çoğunluğuna yer yok… Niğde’de başka oteller var ama bu takımlar profesyonel takımlar. Maç öncesi taktik toplantıları, duş ve beslenme imkanı bulmaları lazım ama Grand Hotel hariç bu imkanlar diğer otellerde yok. Bir çoğunda öğün yemekleri bile çıkmıyor.

Misafir takımlar barınma sorununun içinden çıkamadılar ve bazı takım yöneticileri yardım için ta  bize ulaştılar. Niğde’nin bu durumuna da çok şaşırmış görünüyorlardı.

Daha önce de çevre il valilerinin katıldığı bir toplantı da konukların kalacak yer sorunundan dolayı bir günle sınırlı tutulmuştu. 

İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü yetkilileri fikir alışverişi yaptınız!  Farz edin ki fazladan 50-60  turist geldi…

Evlerimize mi götüreceğiz…

Yoksa bu voleybol takımlarının seçeneksizlikten yaptığı gibi 1,5 saatlik Nevşehir otelleri mi düşünülecek. 

Niğdeli Çetintürk Şirketler Grubu, iyi ki yıllar önce Grand Hotel'i yapmış...

Bir 5 Yıldızlı Otel yine onlara yakışır. 

...

Haber-Yorum; Selim GÖKEL
Editör: TE Bilişim