Bor Belediyesi tarafında organize edilen Uğur Işılak konseri muhteşemdi...

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin YURTMEN
Kamera: Fatih ÖZATA

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA
BAŞKAN SITKI ERAT'IN KONUŞMASI SAYFANIN ALTINDA


Konser'den Notlar;

Bor Kayabaşı Parkta Bor Belediyesi tarafından organize edilen, Seçim öncesi yapılan binlerce kişinin katıldığı
 bu konser, heyecanı ile, katılımın yoğunluğu  ile, yine seçime yönelik net  mesajlar doluydu!

 

Bor Belediyesi tarafından yapılan Kayabaşı Park’ta anfi tiyatro alanında yapılan konsere yaklaşık 8 bine yakın kişi katıldı.  Kayabaşı Park’ta yapılan konser alanı ilk defa Uğur Işılak konseri ile Borluların hizmetine sunuldu.

İLK KONSER VE MUHTEŞEM ATMOSFER

Binlerce kişinin hınca hınç doldurduğu konser alanında adım atacak yer kalmadı. Konser alanına giremeyen binlerce kişi Kayabaşı Park’ın çeşitli yerlerinde ve parkın dışına kurulan canlı yayın ekranından izlemek zorunda kaldı. Protokol için ayrılan bölümler çok önceden vatandaşlar tarafından dolduruldu. Protokol ve milletvekili adayları gerilerde vatandaşların içinde konseri izlemek zorunda kaldı.

Konser öncesi ve sonrasında havai fişek gösterisi ile Park içinde bulunan sunni gölde ışıklı su dansı gösterisi yapıldı.

Binlerce Borlu Uğur Işılak’ın söylediği zaten ezberinde olan parçalara eşlik etti.

Uğur Işılak konseri ile, Bor Belediyesinin yaptığı en büyük hizmetlerden birisi sayılan Kayabaşı parkı ve anfi tiyatro alanı özellikle bu tür organizasyonlar için harika bir atmosfer olduğu görüldü.

BİNLERCE KİŞİ BAŞKAN ERAT’I DUYGULANDIRDI

Yerel seçimlerde sık sık muhalefet tarafından Kayabaşı Parkı eleştirilmişti. Bugün gelinen noktada, Kayabaşı Parkı içinde bulunan oyun alanları, güneşin batışını izleme kululeleri,  piknik alanları, yürüyüş yolları ile Bor ilçesinin markalaşmasındaki en önemli faktörlerden biri olacağı görüşü hakim. Gündüz ve geceleri onlarca kişinin ziyaret ettiği park, mezuniyet ve düğün fotoğraflarının bir numaralı mekanı haline geldi.


“BU PARK İÇİN BİZİ ÇOK ELEŞTİRDİLER AMA BUGÜN GÖRÜYORSUNUZ”

Gördüğü kalabalık karşısında sık sık duygulanan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın konuşması da duygu yüklüydü. Uğur Işılak’ın konseri öncesi bir konuşma yapan Başkan Erat;

  

“Hayatımın en mutlu anlarından birisini yaşıyorum, çok duyguluyum, konuşmakta güçlük çekiyorum. Sevgili hemşerilerim burada ilk başlarken hayallerimiz vardı. Bugün bu hayallerimizin gerçeğe dönüştüğünü biliyoruz. 6 yıldır hizmetinizdeyiz. Sizden aldığımız destekle güzel şeyler yapmaya, bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz. Ama bu Kayabaşı parkı için bizi eleştirmeye kalktılar, bugün bile bunu suiistimal etmeye kalktılar. Biz bu makamlarda bugün varız yarın yokuz. Benden önce bir sürü belediye başkanımız vardı, benden sonra da bir sürü belediye başkanımız olacak ama bu memleketimiz baki. Bu memleketimizin gelişmesi için Bor’un Niğde’nin ve diğer ilçelerimizin hep beraber gelişmesi için hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bugün hayallerimizin gerçekleştiği bir gündeyiz. Ben şahsen Kayabaşı için bir sürü eleştiri getirdiler. Ama çok şükür ki burada binlerce hemşerimiz bizi mahcup etmedi”dedi.

“80’LERE, 2000’LERE BİR DAHA DÖNMEYECEĞİZ”

Konuşması sık sık sloganlarla ve alkışlarla kesilen Sıtkı Erat; 7 Haziran’da bir seçim yapacağız. Türkiye yol ayrımında, ben bunu siyaset anlamında söylemiyorum, ama sizin seçtiğiniz bir belediye başkanı olarak bunu söylemek zorundayım. Türkiye’de tekrar 2002 öncesine, 1980 öncesine tekrar dönmek isteyen bir hemşerimiz var mı? Elbette yok. O günler büyük bedeller ödedik. Bu ülke büyük sancılar geçirdi. O günlerde memurun işçinin parasını ödeyemiyorlardı. Para basalım diyorlardı. IMF’ye kucak açıyorlardı. IMF bizim başımıza Kemal Derviş isimli bir patron gönderdi. Bunu abilerim, ablalarım bilir, bunları yaşadılar, ama şuan ki genç arkadaşlarımız bunu bilmiyor olabilir. O Kemal Derviş televizyonlardan şunu söyledi. Ey Devlet Bahçeli Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ü istifa ederse, IMF para verecek değilse para vermiyoruz dedi. Sonunda Enis Öksüz gibi dürüst bir siyasetçi, Türk Milliyetçisi istifa ettirildi. Toplantılarda, bakanlar kurulunda dedi ki, şunu şunu yaparsanız para gelir dediler. Bunu niçin söylüyorum. Türkiye bir yol ayrımında inşallah bundan başarı ile çıkacağız, eski günlere dönmeyeceğiz” dedi.

“ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİ, BOR’UN GELECEĞİ İÇİN OYUNUZUN KULLANIN”

Başkan Erat konuşmasının devamında; “Yerel anlamda şunu söyleyeyim… 6 Yıl önce Belediye Başkanı olduk. Daha önce sizlerin oyları ile İl Genel Meclis Üyeliği  görevini yerine getirdik. 2000’li yıllada hep beraber Bor Organize Sanayini bir hatırlayalım. Bor OSB’de bir tane fabrika  vardı. Ama bugün onlarca fabrika kuruluyor. Bir fabrika kurulması için ne çabalar sarf ettik. O zaman yüzde 14 doluluk oranı vardı ama şuan yer yok yeni yer tahsis etmek zorunda kaldık. OSB’de fabrika fışkırıyor Yakın zamanda Sanayi Bakanımız geldi. OSB’nin doğalgazı için bende başkan olarak yönetimindeyim  ihaleye çıkıyorduk. Bakanımız geldi ve dedi ki “Bor OSB’nin doğalgazını biz getireceğiz” dedi ve bu sözün bedeli 5 trilyon lira. İnanın çok heyecanlanıyoruz. Niğde ve Bor uçuşa geçiyor. Tıp Fakültesi, Havaalanı, hemen yine yanımıza Enerji İhtisas Bölgesi kurulacak. Genel anlamda sizlerin desteği ile güzel şeyler yapıyoruz. Niğde’nin her tarafında aynı. Sizlerden ricam artık genel anlamda da bu pastadan pay almamız lazım. 7 Haziran’da sandıkların başına gittiğinizde, Çocuklarımızın geleceğini, Bor’un geleceğini, Niğde’nin geleceğini ve memleketimizin geleceğini bir kere daha düşünerek oy kullanmanızı istiyorum”dedi.

 

“ALPASLAN KAVAKLIOĞLU’NU İNŞALLAH BAKAN OLARAK GÖRECEĞİZ”

Başkan Erat; “Ben buradan bütün emekleri ve çabaları için  milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye şartlarında 40 bin nüfuslu bir ilçenin bakanı olma ihtimali her zaman denk gelmez. Ama inşallah sizlerin vereceği destek ile sayın milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu’nun bakan olarak görürüz.

“BİZİ TAKİP EDİN SÜPRİZLERİMİZ OLACAK”

Burayı hınca hınç doldurduğunuz için… tabloyu görüp heyecanlanmamak elde değil, inanın biraz öncede çok duygulandım ve ağladım. Bize böylesi hizmetler yapmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum. Ben çok duyguluyum, böyle bir memlekete belediye başkanı olduğum için binlerce kere şükrediyorum.    Biz bugün varız yarın yokuz, ama bu memleket baki,  önümüzdeki dönemlerde bizleri takip etmeye devam edin. Sizlere sürprizlerimiz olacak. 7 Haziran’da sizlerin vereceği oylarla hep beraber Alpaslan Kavaklıoğlu’nu, Erdoğan Özegen’i ve Yaşar Ataç’ı milletvekili yapacağız. Siz destekleyeceksiniz, daha sonra da sayın milletvekillerimizin takipçisi olacağız. Diyeceğiz ki biz görevimizi yaptık, sayın milletvekillerimiz artık söz sizde diyeceğiz” dedi.

UĞUR IŞILAK BORLUYA MESAJI VERDİ GİTTİ

Başkanı Sıtkı Erat  Milletvekili Adayları Alpaslan Kavaklıoğlu’nu ve Yaşar Ataç’ı sahneye davet etti. Erdoğan Özegen’in ulusal televizyonlardaki programı nedeni ile katılmadığı belirtildi.

Seçim yasakları nedeni ile Milletvekili adayları her hangi bir konuşma yapmadılar. Ama konser alanında bulunan binlerce kişi Niğde Milletvekili adayları uzun süre alkışladı.

Başkan Erat’ın konuşmasının ardından, sahne alan Uğur Işılak birbirinden güzel parçalarını seslendirdi. Zaman zaman mesaj veren konuşmalar yapan Uğur Işılak’ın konseri  yaklaşık 2 saat sürdü. Konser sonunda Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat günün anısına Bor işi deri halı hediye etti.

  

Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Kullanılamaz. Yasin YURTMEN PHOTOGRAPHY

Posted by Bor Haber on 27 Mayıs 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim