Bor İlçesinde  bulunan sivil toplum kuruluşları elde ettiği başarılarla Niğde’nin ve Bor’un ismini en iyi şekilde temsil eden Niğde Üniversitesi  ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kutlamak ve başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ev sahipliğinde bir program düzenledi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi İnsel, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Hazar, Bor Merkez Kasaba ve Köylerini Kalkındırma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Abdurrahman Yılmaz, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik üniversitemiz halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti. Ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun ulusal ve uluslar arası müsabakalarda büyük başarı elde eden güreşçi öğrencileri gösteri müsabakası yaparak izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

 

Programda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Hazar bir konuşma yaptı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Hazar, amaçlarının; spor bilimi teknolojilerindeki gelişmelere katkıda bulunmak, bu alandaki güncel gelişmeleri takip ederek, araştırıcı, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında olan, değişen dünya koşullarında topluma liderlik yapabilecek, insani değerlere saygılı, toplum sağlığı açısından sporun öneminin bilincinde olan, modern sporcu eğitim metotlarını benimsemiş, Atatürk İlkelerine ve Cumhuriyetin değerlerine bağlı, demokrasi bilinci yerleşmiş spor adamları yetiştirerek, ulusal ve uluslararası alanda spor biliminde saygın kurumlar arasında yer almak olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Serkan Hazar konuşmasını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazandığı başarılardan söz ederek sonlandırdı.

Bor Merkez Kasaba ve Köylerini Kalkındırma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Abdurrahman Yılmaz ise yaptığı konuşmada; “Bor ilçesi sınırları içinde bulunan Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun ve öğrencilerinin oldukça başarılı sonuçlar elde ederek Niğde’nin ve Bor’un ismini en iyi şekilde duyurduklarını bu nedenle başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür olmak üzere okul yöneticileri ve ödüllü öğrencilere teşekkür etmek ve başarılarını kutlamak için böyle bir etkinliğin organize edildiğini söyledi.

Yılmaz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi Uluslar arası müsabakalarda temsil ederek derece alan öğrencilerimize plaket ve ödül takdim törenine geçildi.

Gençler Dünya Şampiyonu Büyükler Dünya üçüncüsü Avrupa Şampiyonu ve Akdeniz Oyunları Şampiyonu Emrah Kuş’un Milli Takım Kampında bulunmasından dolayı kendisine teslim edilmek üzere ödülü sınıf arkadaşı Hüseyin Sarıkaya’ya Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ve Eczacı Nebia Çoruk Yılmaz tarafından verildi. Dünya ikincisi ve Avrupa İkincisi Nebi Uzun ise ödülünü Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile Eczacı Ahmet Akdemir adına Abdurrahman Yılmaz’dan aldı.

Programda ayrıca Yrd. Doç. Dr. Berkan Alpay’a ve Doç. Dr. Serkan Hazar’a, Bor’a ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna sağladıkları katkılar nedeniyle Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi İnsel ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat tarafından anı tabağı verildi.

Bor sivil toplum kuruluşları ve Borlular adına ise Bor Merkez Kasaba ve Köylerini Kalkındırma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Abdurrahman Yılmaz ve Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz tarafından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e anı tabağı ve halı takdimi yapıldı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.







Editör: TE Bilişim