Bor Belediyesi “Borlu Bayanlar SODES Sayesinde Spor ve Sanatla Buluşuyor” Projesi açılış toplantısı yapıldı.

Haber: Selim GÖKEL
Video-Foto: Fatih ÖZATA

Borlu Bayanlara yönelik Bor Belediyesi’nin SODES Projesinin Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan açılış, Niğde Valiliği 4. Dönem Koordinasyon Toplantısı ile aynı saate denk geldiği için Niğde ve Bor Protokolü katılamadı. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Bor Garnizon Komutanı Bakım  Albay Erol Çetin’in bulunduğu proje açılışına Bor Belediyesi bazı birim amirleri ve bir çok Borlu bayan katıldı.

Niğde Valiliği koordinasyonunda Bor Belediyesi tarafından yürütülmekte olan proje Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse ediliyor.

BORLU BAYANLAR  SPOR VE SANATLA BULUŞACAK

Projenin sunumunu Proje Koordinatörü Ahmet Urasoğlu yaptı. “Borlu Bayanlar SODES Sayesinde Spor ve Sanatlla Buluşuyor” isimli projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ahmet Urasoğlu ;  SODES ve Bor Belediyesi destekli projemizin toplam bütçesi 204 bin 984 lira, bu bütçenin 162 bin 264 lirası hibe, 42 bin 720 lirası ise eş finansman olarak belediyemiz karşılamaktadır. Projemizin amacı, İlçemizde yaşayan kadın vatandaşlarımızın belediyemizce yapımı tamamlanarak işletilmekte olan Mehmetçik Mahallesi-Mehmet CİNDEMİR Kültür Sanat ve Spor Merkezinde, spor yaparak sosyalleşebilecekleri, düzenli spor yapma alışkanlığını kazanabilecekleri, böylece sporla sağlıklı yaşarken sosyo kültürel yönlerini de geliştirebilecekleri, güzel sanatlar kurslarıyla da sanatsal yönlerini ortaya çıkartacakları spor tesislerinin ve ebru atölyesinin hizmete sunulmasıdır”dedi.

Projenin hedef kitlesinin  Bor İlçesinde yaşayan sosyoekonomik dezavantajlı, yoksul ailelere mensup toplam 750 adet genç kız ve kadın vatandaşlar olduğunu belirten Ahmet Urasoğlu konuşmasının devamında projenin faaliyet alanları hakkında da başlıklar halinde  bilgiler verdi.  

SPOR VE EBRU KURSU, ÖDÜL VE SERTİFA VERİLECEK

Proje Koordinatörü  Urasoğlu; Projemiz kapsamında Kamuya ataması yapılmamış, Beden Eğitimi Öğretmeni 2 bayanın eğitmen olarak  çalıştırılacak. Spor kursuna, kursiyerlerin kullanımı için 20 adet koşu bandı,10 adet bisiklet,10 adet yatay bisiklet,10 adet eliptik bisiklet olmak üzere toplam 50 adet spor aleti alımı yapılacaktır. Spor kursunda toplam 600 kursiyere Sodes baskılı eşortman dağıtılacaktır. Ebru kursunu vermek üzere 1 Ebru eğitmeni 1 bayan çalıştırılacak. Ebru kursiyerlerinin kullanımına yetecek kurs malzemesi alınacak. Spor ve Ebru kursunda başarılı olanlara  çeşitli ödüller verilecektir. Spor ve Ebru kurslarına katılan tüm kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve Bor Belediyesi Kültür Merkezinde halka açık ebru sergisi düzenlenecek ve kursiyerler ile birlikte çeşitli sosyal etkinliklerde yapılacaktır. Projemiz diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Stk'larla koordineli olarak kurumsal bütçelerin elverdiği ölçüde ayni ve nakdi katkılar sağlanarak faliyetler devam ettirilecektir. Bor Belediyesi olarak sosyal faaliyetler ve dezavantajlı gruplara yönelik insan odaklı programlarımızla hizmetlerimiz sürdürülecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN ERAT; ÖZELLİKLE ALİ İLKER ATABAY'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise Proje açılışında yaptığı konuşmasında; Burada öncelikle yıllardır özlemini çektiğimiz her zaman söylediğimiz bir şey vardır. “Bor Belediyesi ilkleri yaşatacaktır” diye.  Bugün yine ilklerden birini yaşıyoruz. Güzel bir proje yapıldı. Bu projeye katkı sağlayan herkese, özellikle Niğde İl Özel İdare Ar-Ge personeli Ali İlker Atabay kardeşimize özellikle teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel bir proje oldu, sonucu aldık. Burada amacımız Yeni Mahallemizde çok güzel bir spor merkezi açmıştık. Burada güzel şeyler oluyor. Şimdi Mehmetçik Mahallesinde Mehmet Cindemir Sosyal Tesislerinde de yapmaya çalışacağız. Sayın Valimiz başta olmak üzere bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, katılımcılara koktely verildi.


 

Editör: TE Bilişim