Bor Belediye Başkanı Sıtkı  Erat’ın son 5 yılda yaptığı hizmetler Borlular tarafından test edildi  izlendi, Yenimahalle’deki yoğun katılımlı proje toplantısının ardından hafta sonu Kayabaşı’nda yapılan piknik ile Borlular güçlü şekilde bir kere daha Sıtkı Başkan ile devam mesajını verdi.



Bor Belediyesi Kayabaşı Rekreasyon alanı bu hafta günü güzel bir bahar gününde ilk piknik yapılarak hizmete açıldı.

Bor Belediyesi Kayabaşı Rekreasyon alanında temsili olarak yapılmış ve içinden su geçen Tyana kemerleri, büyük-küçük şelaleler, sunni göl, şehir mobilyaları, yürüyüş alanları, kamelyaların bulunduğu tesisin büyük bölümü hizmete girdi.

İleriki zamanda, anfi tiyatro, spor aletleri ve kafeteryaların ekleneceği rekreasyon alanı yapılan peyzaj tasarımları ile  Orta Anadolu’nun  en güzel yeri olmaya aday.  Yapılan tesis ile Bor İlçesi bu bölgenin çekim merkezi olmaya aday.

BORLULARIN İLGİSİ BÜYÜK OLDU

Adıyaman Nemrut dağı ile birlikte güneşin batışının en güzel seyredileceği yer olduğu belirtilen tesisin ilk pikniğinde izdiham yaşandı. Başkan Adayı Sıtkı Erat’ın alana gelişi ile birlikte vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Başkan Erat’ın bugüne kadarki  5 yıllık hizmetlerini test eden Borlular, gerek gösterdikleri sevgi  ile, gerekse alandaki yoğun katılımları ile ,  Kayabaşında  O’nun bir dönem daha başkanlığını adeta tescil ettiler, onay verdiler.

Zaman zaman izdihamın yaşandığı pikniğe, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun ve vatandaşlar katıldı.

“ANKARA’DA BİR REKREASYON ALANI VAR BÖYLESİNİ GÖRMEDİM”

Kayabaşı Rekreasyon alanında kısa bir konuşma  yapan, Milletvekili Ömer Selvi; Hava çok güzel, ama ortam çok daha güzel, Başkanımız Sıtkı Erat, bir başlangıç yaptı, inşallah çevre il ve ilçelere örnek olacak proje bu. Bütün samimiyetimle söylüyorum,   Ankara’da bir çok rekreasyon alanları var, ama inanın böyle güzelini görmedim. Böylesi manzara olsun, böylesi peyzaj çalışması başka yerde yok. Sıtkı Başkanım Belediyecilik anlamında çıtayı çok çok yükseltti. Bu Niğdemiz için de büyük kazanç,  burası bir çok yere örnek olacak, başta Sıtkı Başkanımız olmak üzere Belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BUGÜN BOR’A CEMRE DÜŞTÜ”

 “Bugün Bor’a Cemre Düştü, Baharda 31 Mart’ta gelecek inşallah” Diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise; “Biz hep söylüyoruz, hizmetin adresi burası diye. Bunlar başlangıç, Sıtkı Başkanın bu dönem acemilik ve kalfalık dönemi idi. Ustalık dönemi de başlayacak inşallah, daha büyük, daha güzel projeler yapacağına inanıyorum. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız.”diyerek hizmeti geçenlere teşekkürlerini iletti.

SİYASET VEFASIZ DEĞİL, BU TABLO BUNU GÖSTERİYOR”

Kendisine verilen büyük destekten, yoğun sevgiden dolayı duygulanan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, “Şuanda çok duyguluyum, ağlamamak için inanın kendimi zor tutuyorum. Her zaman şunu söylüyorlar, siyaset vefasız diyorlar,  siyaset nankör diyorlar. Siyaset nankör de değil, vefasız da değil. Bugün bu tablo bunu çok güzel gösteriyor. Ne yapıyorsak bu memleket için helali hoş olsun. Hepimiz hizmet için geldik. Beş sene önce o tertemiz oylarınızla geldik, burada o tertemiz oylarınızı hizmet olarak sunuyoruz.

Önümüzde bir seçim var, biz şunu söylüyoruz eğer hakikaten bu işte biz başarılıysak, bu memleket için hayırlısı biz isek hepinizin desteğini istiyoruz. Biz laf üretmedik, icraat yaptık. Bu alanı bu şekilde yapan esas emek Belediyemizin personeli, müdürleri, memurları ve işçileri,  huzurunuz da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tabloyu bize yaşattığınız için ki bu görüntü beni çok duygulandırıyor. Bazıları hep laf söylüyor ama biz icraatlarımız ile konuşuyoruz.

Bazıları şehitlerimiz üzerinden siyaset yapıyor. Sevgili hemşerilerim burada şehitlerimize ağlamayan, üzülmeyen var mı? Böyle bir şey olabilir mi? Allah ruhlarını  şaad etsin. Mekanları Cennet olsun”dedi.

“31 MART’TAN SONRA AİLESİ İLE BOR’DA YAŞACAKLAR MI?

Sadece üniversite öğrenciliği sırasında Bor dışında bulunduğunu onun harici hep Bor ilçesinde olduğunu belirten Erat; Ben burada doğdum, burada öleceğim. Ben bu memleketin çocuğuyum.  Düğünümüzde, acımızda  hep beraberdik, yine beraber olacağız.  Ama sizin huzurunuzda bir şey soracağım, birileri 31 Mart’ta Bor’da yaşamaya devam edecek mi etmeyecek mi? Çocukları ile ailesi ile burada yaşacaklar mı? Bunun cevabını bekliyorum. Yoksa sadece seçim için gel olmaz. Burada hemşerilerim her şeyi biliyor.

5 YILLIK HİZMETLERİ  VATANDAŞLAR ANLATTI

Başkan Erat, yaptığı konuşmasında başlıklar halinde,  söz verip yaptıklarını anlattı. Başkan Erat’ın yaptığı işlerin bir bölümünü unutunca vatandaşlar hep birlikte yapılan projeleri bağırarak hatırlattı. Erat; Birliğimizi dirliğimiz bozmayacağız. Benim MHP’lisine de, CHP’lisine, BBP’lisine de büyük saygım var. İnşallah şunu başaracağız. Dün dünde kaldı. 31 Mart’ta zaferimizi ilan ettikten sonra, Ankara’da güçlü bir irade var,  güçlü milletvekillerimiz var. Bor’da biz hiçbir ayrım yapmadan, MHP İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı, Belediye ve İl Genel Meclis üyelerimiz, Ticaret Odamız, Ziraat Odamız, muhtarlarımız,  sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün hemşerilerimiz ile, hiçbir ayrım yapmadan  Güç Birliği  oluşturup, Ankara’dan yeni hizmetler isteyeceğiz. Vali Beye gideceğiz hizmet isteyeceğiz, Kaymakamımıza gideceğiz hizmet isteyeceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Bu Güç Birliğini mutlaka oluşturacağız.   Bayrağımız  bir, Allah’ımız bir, kitabımız bir, hep beraberiz, parti ayrımı yok, siyaset yok inşallah başaracağız.”dedi.

“DEĞİŞİM TAMAM, ŞİMDİ BOR İÇİN DÖNÜŞÜM ZAMANI”

Başkan Erat yaptığı duygusal konuşmasında; Biz “Değişim tamam, şimdi dönüşüm zamanı “derken, bunu herhangi bir seçim sloganı olarak düşünmedik. İnşallah sizlerin ve Yüce Allah’ın desteği ile önümüzdeki dönem, Bor İlçemiz  için tam bir dönüşüm dönemi olacak. İnşallah bir beş yıl sonra Bor’u tanıyamayacaksınız. Bunu sadece şekil manasında söylemiyorum. Ahlak, kültür, yaşam biçimi, sosyal ve ticari manada da söylüyorum.

“BOR HEDEF YÜKSELTTİ, VİTES YÜKSELTTİ”

Belediyecilik artık yol, altyapı, çevre düzenlemesi değil. Dünya değiştiği gibi yeni belediyecilik anlayışı da değişiyor. Yeni belediyecilik insanları mutlu etme, insanları farklı kılma, insanlara güven verme, insanları sağlık içinde, tertemiz, şirin bir hayata hazırlama, onları yaşanabilir bir kent ortamı sağlamaktır.

Bor artık hedef  yükseltmiştir. Bor artık vites yükseltmiştir. Bor,  bundan sonra ki dönem ufkunu açacaktır.  Bor artık geriye gidemez, buna sizler izin vermezsiniz, vermemeniz lazım. Bor bugün itibari ile mevcudun üzerine koyma, koparma, büyüme aşamasındadır.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK, DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ  HAYAL BİLE EDEMEZLER”

Hedeflerimiz büyük, ufkumuz geniş,  bizim yapacaklarımızı, düşündüklerimizi onlar hayal dahi edemez. 

Bor’da yaşayan hemşerimin Konyalı’dan, İstanbullu’dan,  Aksaraylı’dan neyi eksik. Bırakın eksikliği benim hemşerilerimin onlardan daha iyi yaşama hakkı var. Daha mutlu olma hakkı var. Daha gururlu olma hakkı var. Daha çok övünmek hakkı var.

“HERŞEYİN EN İYİSİNİ YAPAN OLACAĞIZ”

Bizim çocuklarımızın daha iyi eğitim alma, daha güzel parklarda oynama, çocukluklarını, çocuklar gibi yaşama hakkı var. Bunun için 26 mahalleye  oyun parkları yaptık. Daha da fazlasını yapacağız, amatör takımlar kurduk. Onlar bizim geleceğimiz, onlar benden sonra başkan olacak, onlar sizden sonra öğretmen olacak, onlar sizden sonra esnaf olacak. Ama biz ne kadar iyi başkan, ne kadar iyi öğretmen olursak, ne kadar güzel bir esnaf olursak, eminim ki çocuklarımız çıtayı daha yükseklerde tutacaklardır.  En iyi kaportacı olacaklardır. En iyi pazarcı esnafı olacaktır, işini en iyi yapan memur olacaktır, kaymakam olacaktır, savcı olacaktır.  Ama en iyisini yapan…

“SAĞLIK İÇİNDE, YEŞİLLİK İÇİNDE, ŞİRİN TEMİZ BOR”

Bor İlçemiz eskiden “Yeşil Bor” diye anılırdı, ama son 10-15 yıldır bu söz unutuldu. Biz yaptığımız parklarla, ağaçlandırmalarla,   bunu yaşatıyoruz. Bugün burada mezbelelik gibi bir yere hayat verdik. Ailelerimiz ile, çocuklarımız ile, gençlerimiz ile, hep beraber burada su şırıltıları altında sohbetlerimizi edeceğiz. Bunu da yeterli görmüyoruz, Mehmetçik Mahallemizde yeni bir park ve geniş bir modern  bulvar ile bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sağlık içinde, yeşillik içinde tertemiz şirin bir şehir için ter dökeceğiz.

“BOR FARKLIDIR”

Bor farklıdır, maneviyat açısından kutsal bir şehirdir. “Bor Şehri Nur Şehri” dedik, türbelerimizi, mezarlarımızı onardık, camilerimizi ışıklandırdık. İnanç turizmini başlattık bu konuda hazırladığımız projeler ile Konya’ya, Urfa’ya alternatif olacağız.

Bor ticareti, ekonomisi son 30 yıldır geriye gidiyor dedik, Bor Organize Sanayi’ni ayağa kaldırdık. Son iki ay içinde 25 tahsis yaptık, bu da iki yıl sonra 25 fabrika kurulacak demektir. Mevcut onlarca fabrikanın ve kurulacak fabrikaların yan kollarını da düşündükçe,  Bor’a katkısı büyük olacak.  Bilmenizi istiyorum çabalarımız hep bu yönde, üzerinde hükümetimizin çalıştığı Bor Hayvancılık Organize sanayimiz ve Enerji İhtisas Bölgemiz ile birlikte,  İlçemizin ekonomik ve ticari hayatına büyük ivme kazandıracağız.

“BOR’DA EKONOMİ, TİCARET İVME KAZANACAK”

Buna paralel olarak, esnafımızın yıllardır devam eden işyeri sıkıntısını biliyoruz. Yeni iş merkezleri yaptık, asıl bundan sonrası için daha çok iş merkezleri oluşturmak  üzere projeler hazırladık. Esnafımızın önce işyeri sıkıntısını gidereceğiz, sonra da çeşitli kurumlar ile işbirliği yaparak sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarını gerçekleştirip, ilçemizin ticari hayatını geliştirmenin Ar-Ge‘sini oluşturacağız.

İÇME SUYU SİSTEMİMİZ BAŞKA BELEDİYELERE ÖRNEK VERİLDİ

Siyaset üretebildikleri sadece iki konu var, üstelik yanlış bilgi ve yalana dayalı bir siyaset. Birisi Akkaya, diğeri içme suyu. Borlu hemşerilerimizin sağlığı üzerinden korkutarak siyaset üretme çabaları var. Kanser ile korkutmak istiyorlar. Araştırmalar ortada çok şükür Türkiye ortalamasının çok altındayız. Su borularımızın bir bölümünü değiştirdik. Su otomasyon ve gaz klorlama sistemi kurduk. Bizim içme suyu konusunda yaptıklarımızı bir ziyaretinde Sağlık Eski Bakanımız Recep Akdağ, diğer belediyeler için örnek olması gerektiğini belirtmişti. Sizin sağlığınız önceliğimizdir, tahlilleri araştırmaları düzenli olarak yaptırıyoruz ve ilgili kurumlarda yapıyor. Toki ve Mehmetçik Mahallemizdeki sorunu ise Toki aracılığı ile belediyemize yük olmadan çözüyoruz. İçme suyu konusunda yapılması gereken bir şey varsa da zaten yaparız, hiç şüpheniz olmasın.

BİZ HEP DİLE GETİRDİK,   AKKAYA BU HALE GELİRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?...

Yine siyaset malzemesi yaptıkları  Akkaya barajı kirliliği var, daha öncede söyledim. Hemşerilerimiz  gerekli sabrı fazlasıyla gösterdi. Bundan sonra çözüm zamanı, Milletvekillerimizin de katkısı ile Niğde’nin bütün atık sularının taşınacağı bir atık tesisi yapılması şart ve yapılacak. Akkaya üzerinden siyaset yaparken, adama sormazlar mı bu güne kadar biz her ortamda bundan bahsederken,  siz neredeydiniz? Bu parti başkanlarınız  neredeydi?  

Kadınlarımızın, gençlerimizin spor yapma imkanı yoktu. Onlara spor salonları açtık. Meslek edinme kursları açtık, bunları proje olarak bile saymıyorum. Yeni dönemde kadınlarımız için bir çok çalışmamız olacak. Onları üretime katacağız.  Yürüyüş alanları açıyoruz. Yeni kurslar açacağız. Gençlerimizi spora teşvik için amatör takımlar kurduk. Bu konuda hedeflerimiz büyük.  Önümüzdeki dönem, “Bor” ismi sadece ilimizde değil, bütün Türkiye’de duyulacak.

BORLU VE BOR’DA YAŞAMANIN FARKINI HİSSETTİRECEĞİZ”

Bor İlçemizin tanınmışlığını sadece güzel bir sözümüz ile yetinmeyeceğiz. Bor İlçemiz, sizin, benim yada birilerinin hayallerine, ufuklarına  sığmayacak kadar büyük, güçlü ve farklı bir ilçedir. Borlu olmanın, Bor’da yaşamış olmanın farkını sadece ilçemizde, ilimizde değil bütün ülkeye hissettireceğiz. Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye oluyoruz. Uluslar arası arenada Belediyemiz, ilçemiz yerini alacak.

“BEŞ YIL TEST ETTİNİZ, BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMEDİK”

Bugün 5 yılda bizleri test ettiniz, izlediniz.  Çok şükür sizlerin başını öne eğdirmedik. Ne söz verdiysek kat kat fazlasını yaptık. Yine söylüyorum projelerimizi açıkladık ama, emin olun ki verdiğiniz, vereceğiniz güçlü  destekle sözünü etmediğimiz bir çok konuyu da gerçekleştireceğiz.

Sizlere hizmet etmek, duyguların en büyüğü, Kale Mahallesindeki, o Yeşildere kenarında oynayan bir çocuğun geleceğini düşünmek zorunda hissediyorum. İlaldı’daki köhne evde oturan, köyden çocuklarını okutmak gelen gıt kanat geçinen insanları düşünmek zorunda hissediyorum.

“YEŞİLDERE’DE OYNAYAN ÇOCUĞUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

Benim Yeni Mahallelim neden daha iyi bir asfaltta yürümesin, arabasını kullanmasın. Yıllardır aynı kalan Sokubaşı, Karaca Uğurlu Mahallelim neden iyi şartlarda yaşamasın. Fatih Mahallesi neden İlçe merkezimizden kopuk kalsın.  Yeni Bulvarla İlçemize fiziken ve manevi olarak  daha da yakınlaştıracağımız TOKİ sakinlerimiz neden Bor’dan uzak kaldığını düşünsün.

İftiyan’da, Maşat’ta, Buğdüz’de ağlayan bir çocuk benim içimi sızlatıyorsa, onun göz yaşını hep beraber silelim. Onlara umut olalım, gençlerimizin dertleri ile dertlenelim, onların geleceği için çaba sarf edelim.

Mazluma kol kanat olalım, zalime, ranta,  haksıza dur diyelim. Ben, sen, o,  değil biz olalım, bir olalım, birlik olalım.

Allah’ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey olmayacak.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim