Niğde’nin Bor ilçesinde uzun yıllardır başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Bor Avcılar Derneği birlik ve beraberlik adına arabaşı gecesi düzenlendi.
Avcılar Derneği Üyeleri ve davetlilerin katıldığı etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan gece, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti.

Kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel yemeklerinden biri olan arabaşı geleneği Bor’da da yaşatılıyor. Av hayvanları, hindi, kaz ve tavuk etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu arabaşı yemeği asırlardır, komşuların, akrabaların ve vatandaşların bir araya gelerek kaynaşmasına da vesile oluyor.
Bor’da Avcılar Derneği tarafından organize edilen “Arabaşı” etkinliği vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Dernek tarafından birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade eden Bor Avcılar Derneği Başkanı Ahmet Özkaya, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, etkinliklerinin ileri ki tarihlerde de süreceğini bildirdi.

 “HER ZAMAN BİRLİK VE DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR”
Etkinlikte konuşan Özkaya, “Bu mutlu günde birlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Etkinliği düzenleyen dernek temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehitlerimizden dolayı çok üzüntülüyüz. Her zaman birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu birlik ve dayanışma örneğini Borlu Avcılar burada gösterdiler. Biz her zaman devletimiz, güvenlik kuvvetlerimiz ve askerlerimizin yanınızdayım. Borlular her zaman kültürel değerlerine sahip çıkıyor ve bölgesinin parlayan yıldız olmayı hak ediyor. Tekrar bir araya gelmek ve kaynaşmak dileğiyle hepinize afiyet olsun" dedi.
Etkinlikte, Avcılar ilginç av hikaye ve fıkralarını paylaştılar. Birlik ve beraberlik gecesi arabaşı ikramı ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim