Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Borhaber.net sitemize Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan erişim engelini Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirdi.
 
Bazı ulusal sitelerin yanında yerel olarak sadece Borhaber.net sitemize MEB  tarafından uygulanan sansürü TBMM’de dile getiren Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer meclis oturumu sırasında yaptığı konuşmada; Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasında bazı yerel basın internet sitelerine erişim sağlıyordu ancak hoşuna gitmediğinden olacak Borhaber.net sitesine ulaşımı engelledi. Ulusal basına uygulanan sansür artık yerel basına da yansıtılmaya başlamış hoşa gitmeyen haberleri veren gazeteler ve internet siteleri uyarılarak haberlerini istedikleri biçimde yazmaları konusunda baskı yapılmaya başlanmıştır, ayrıca resmi ilanları kesme tehdidi de gündeme gelmiştir” dedi.
 
Ömer Fethi Gürer; Milli Eğitim Müdürlüğünün daha önemli işleri var onlarla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Niğde’nin Çamardı ilçesi İmam Hatip Lisesi müdürü öğrencileri okul bahçesine çıkararak R.T.E. harflerini yazdırmış daha sonra bunu da “Müminiz, askeriz, ölsek de imamhatipliyiz, yolundayız reis” diye resimletip AKP il genel meclis üyesi ile birlikte basına poz vermiştir. Bir devlet memurunun yaptığı bu davranış Milli Eğitim Müdürünün dikkatinden kaçmış olmalı. Yerel basına sansür uygulaması yerine bu konularla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.


İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

 

 
Editör: TE Bilişim