Engelli yazar Rukiye Türeyen'e Bor’lu okurlarından yoğun destek…

Türkiye onu TRT ekranlarında tanıdı. Engelli yazar Rukiye Türeyen'in artık çok sayıda hayranı var ve kendisine bakan annesiyle birlikte yaşayabileceği bir ev sahibi olmak için destek istiyor.
Video:

 
Niğde, Bor’da yaşayan duyarlı eğitimcilerden Ümit Deveci, %99 engelli olmasına rağmen yeteneği ve emeği sayesinde kullanabildiği tek parmağı ile yazmış olduğu senaryo ve hikayeleri bir kitap olarak görme hayali olan Rukiye Türeyen’in bu hayalini kendi İnternet Sosyal Hesabında paylaşarak bir kampanya başlatıp, kısa sürede büyük destek gerçekleştirmiş olmakla beraber bu kitabın satışından elde edilen gelir ile Rukiye Türeyen’e ve ailesine maddi destek sağlama imkanı bulduğu için son derece mutlu olduğunu dile getiren açıklamasında; “30 Kasım Cuma günü sosyal medyada ve TRT televizyonunda bir kaç haber gördüm. Rukiye Türeyen isimli % 98 oranında engelli bir kardeşimizin 128 sayfalık bir kitap yazdığını ve buradan elde etmeyi umduğunu gelirle annesine bir ev almak istediğini söylüyordu. Ara sıra yazı yazan biri olarak 128 sayfalık bir kitap yazmanın, hele de çalışan tek parmakla yazmanın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak içimi acıttığını söylemeliyim.
Video:

Haberi dinlediğimiz akşam eşime bu kitaptan almamız gerektiğini söyledim. Eşim o zaman "iki tane alalım" dedi. Kızım itiraz etti," Aynı kitaptan neden iki tane alıyorsunuz ki?" Durumu izah ettik, biriktirdiği harçlıktan bir tane de kendisi almak istediğini söyledi. Nemlenen gözlerimizle onayladık.
Sonra madem bu çorbada bir tuzumuz olacak, bunu genişletelim dedik. Velilerime mesaj attım. Durumu anlattım, sağ olsunlar hemen destek verdiler. Yetinmeyip doğup büyüdüğüm kasabanın mütevazi ama duyarlı bir mahallesi olan Zafer Mahallesinin kıymetli sakinlerine konuyu duyurdum. "
Rukiye'ye bir ev alalım mı?" Diye sordum. Müthiş bir destek geldi. Ankara'dan, İstanbul'dan, Adana'dan Erzurum'dan.. katıldı iyi insanlar. Kime durumu anlattıysak bana ne demedi. Elinden geldiğince destek verdi. Bir kaç gün içinde organizasyonunu yaptığımız bu kampanyada sipariş ettiğimiz 150 tane kitap geldi. Bu insanların içinde emeklisi de var, çiftçisi de. Esnafı da var işsizi de.

Hepsinin alnında ter, ellerinde nasır var. Derdimiz engelliler günü nedeniyle bir kaç süslü püslü mesaj atmak yerine bir FARKINDALIK oluşturmaktı.
Başardığımız, bu çorbada bir tuzumuz olacağı için mutluyuz. Bu fikre ortak olan, sahiplenen, destek veren tüm dostlara, velilerime, öğrencilerime ve mahallemin iyi yürekli insanlarına çok teşekkür ederim. Emrah Özlemiş , Firdevs Sağlık , Tansel Yaramncı , Abdullah Demir , Erol İbrahim Yuncu , Nazmi Türker Metehan Topaç Mehmet Keklik Selim Kural Kürşat Demir Lift Niğde Ömür Demir Mahmut Kılıç Sevilay Gökcen Soylu Özkan Sehar Hüseyin Ülgen Engin Özlemiş Ahmet Nur Erol Durmaz, Yılmaz Burcu, Durna Emirhan Yücel Yaramanci Nilüfer Sabuncuoğlu Oguzan Topaç Mevlüt Daşdelen Ali Karaçocuk , Hakan Umdu Gülşen Devran Dündar Elif Karagöz Canlı Şerife Biçer Sarısoy Gökan Elmalı Fatih Kılıç,..

Unuttuğum varsa bağışlasın. İyi ki varsınız. Omuz verdiğiniz için çok teşekkürler..

Bor'dan katılan dostlar benden, Bahçeli'den katılan dostlar bugün ikindiden sonra Metehan Topaç 'ın bakkalından alabilirler..

'Kanadı Kırık Melek' tek parmağıyla hayata tutunuyor
Yatağa bağımlı yaşayan ve vücudunda sadece tek parmağını kullanabilen Rukiye Türeyen, yazdığı ilk kitabın geliriyle annesine ev, hazırlıklarını sürdürdüğü ikinci kitabının geliriyle de rehabilitasyon merkezi açabilmenin hayalini kuruyor.

Sakarya'da üç aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu vücudunda işaret parmağı dışında hiçbir yerini oynatamayan Rukiye Türeyen (38), tek parmağıyla yazdığı ilk kitabının geliriyle annesine ev almayı, hazırlıklarını sürdürdüğü ikinci kitabıyla da rehabilitasyon merkezi kurmayı hedefliyor.
Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde yaşayan ve henüz üç aylıkken yakalandığı menenjit hastalığı sebebiyle yüzde 98 engelli olan Türeyen, konuşabiliyor ve sadece tek parmağını kullanabiliyor.

Yaşadığı zorluklara rağmen yaşama sevincini hiç kaybetmeyen Türeyen, annesinin yardımıyla kendi kendine okuma yazmayı ve bilgisayar kullanmayı öğrendi. Kitap yazmaya 4 yıl önce karar veren Türeyen, gece gündüz tek parmağını kullanarak "Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar" kitabını tamamlamayı başardı. Kendi yaşadığı zorlukları kaleme alarak geniş kitlelere ulaşmayı amaçlayan Türeyen, kitabının geliriyle kendisinin eli kolu olan annesine ev almayı istiyor.

Sosyal medya kullanıcılarından da destek gören ilk kitabının yayınlanmasının ardından ikinci kitabını yazmaya başlayan Türeyen, bu kitabının geliriyle de rehabilitasyon merkezi kurarak kendisi gibi engelli olanlara yardım etmenin hayalini kuruyor." ifadelerinde bulundu.

Niğde'li Eğitimci Ümit Deveci'nin bu duyarlı ve örnek davranışı nedeniyle büyük takdir toplamaya devam ediyor.

Bor Haber olarak, Eğitimci Sevgili Ümit Deveci ve Niğdeli Yardımseverleri bu örnek ve duyarlı davranışından dolayı kutlar ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.
 
Editör: TE Bilişim