Bor her zaman için değişimin dinamiklerini elinde tutan bir şehir olmuştur. Onun bu öncü yönü tarihten gelen kadim değerlerle anlaşılabilir. Onun manevi olarak kültürümüzün ana unsurlarını yaşatması ve her zaman için bu değerlere sahip çıkması herkesin malumudur. Bor bu modern keşmekeşler çıkmazında hala ruhunu yitirmemiş yerlerin başında gelmektedir.

 
Son yıllarda Bor ilçesinde yaşanan hızlı değişim ve dönüşümler herkesin dikkatini çekmektedir. Bor’un çehresi günden güne değişmekte yepyeni hizmetlere kavuşmaktadır.

 
Kayabaşı parkının eski halini bilenler bilir. Burası sarhoşların ayyaşların mekânı iken şimdi herkesin ailesi ile gezip dolaştığı ve güzel vakit geçirdiği bir yer haline gelmiş. Böyle bir park ne yazık ki Niğde’nin başka bir yerinde mevcut değil. Nevşehir’le Ürgüp arasında bir seyir tepesi var. Herkes orada güneşin batışını seyretmek için toplanıyor. İddia ediyorum ki Bor Kayabaşı’nda güneşin batışını seyretmek daha harika ve daha güzel.

 
Bor’un ara mahallelerinde yapılan sosyal tesisler ve gençlik merkezleri duyarlı ve sorumlu bir anlayışın hizmetlerini vatandaşın ayağına götürüşünün bir yansıması olarak dikkat çekmekte.

 
Bir şehrin güzelliği orda yaşayan dezavantajlı vatandaşlara yönelik çalışmalarla daha da artar. Bor pazarı hepimizin malumu inip çıkarken emek isteyen bir yerde kurulmuş. Yaşlı ve özürlü vatandaşların inip çıkması gerçekten zor oluyordu. Fakat kurulan asansörlerle bu zorluk ortadan kaldırılmış.

 
Şehir intizam düzen ve temizlik açısından dikkatleri üstüne çekiyor. Temizlik konusunda hem halk hem de görevliler gerçekten çok duyarlı çalışmaktalar.

 
Geçmişine sahip çıkmayan insanların geleceği olmaz. Bor bu noktada geçmişine sahip çıkıyor. Bor’un manevi koruyucusu Ahmet Kuddûsî hazretlerinin türbesini restore ederek gece ışıklandırmasını yapılması ve Kuddûsî Hazretlerinin çilehanesini tamir ettirilmesi bunun bir göstergesidir. Ayrıca Atıl durumda olan tarihi kilise binasını Bor Belediyesi Kültür evi olarak hizmete sokulması gerçekten önemli bir çalışma.

 
Tüm bu çalışmalar gösteriyor ki Bor yakın bir gelecekte adından söz ettirmeye devam edecektir. Bu yolda gayret gösteren ve gece gündüz çalışan değerli insanlar sayesinde layık olduğu yere erişecektir.