Bor İlçesi’nde Okçu Yolu kavşağında bulunan Hakim ve Savcılar Lojmanı metruk halde kaderine terk edildi.


Haber: Selim GÖKEL


1980 li yıllarda yapılan ve kısa süre Hakim ve Savcı Lojmanı olarak kullanılan 4 katlı apartman uzun süredir atıl halde duruyor. Bütün camları kırılmış bina bir süreye kadar balici tabir edilen uyuşturucu kullananların mekanı olmuştu.  Bu durum üzerine binaya girişi kontrol altına almak için apartman giriş kapısı sökülerek tuğla ile örüldü.

Çevrede yaşayanları korkutan binanın yeri Okçu Yolu kavşağı üzerinde, güzel bir yerde. Bina bir dönem Hakim ve Savcı Lojmanı olarak kullanıldı ancak, yıllardır da boş metruk halde bulunuyor.  Bina neden kullanılmadı veya bir başka kuruma neden tahsis edilmedi bilinmiyor.

Önünden geçen vatandaşlar ve mahalle sakinleri binanın bir dönem boşaltılmış Şarap Fabrikası gibi uyuşturucu kullananların mekanı olduğunu, Şarap Fabrikası’nın yerine Fen Lisesi yapıldığını ama bu lojman için hiçbir çalışma yapılmadığını yıllardır metruk şekilde beklediğini, bu duruma üzüldüklerini belirtiler.

Binanın girişi uyuşturucu kullananlardan korumak için tuğla örülmüş, içinin durumu ise bilinmiyor. Ama neden atıl halde duruyor?.  Bir kuruma tahsis edilmiyor veya satışı gerçekleşmiyor?


 

Editör: TE Bilişim