Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Bor Şube Başkanlığına Yüksel Balçık yeniden seçildi.

Bor Şube binasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başlayan Olağan Genel Kurul Kongresinde Hazım Mengi’nin Divan Başkanlığını yaptığı kongrede 2015 Yılı faaliyet raporunun okunmasının ardından seçime geçildi. Tek adayın olduğu kongrede Yüksel Balçık yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongrede söz alan TYSD Bor Şubesi Başkanı Yüksel Balçık konuşmasında; Derneğimiz 1928 yılında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ve bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler arasına girmiş ve 88 Yıldan beri çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Derneğimiz Bor ilçesinde 42 yıl önce kurulmuş ve amaçlarını gerçekleştirmek üzere tüzüğünde belirtilen çalışma konuları ve biçimleri doğrultusunda faaliyetlerini aralıksız gerek Bor ilçemizde, gerek Bor ilçemiz dışında yaşayan hayırsever hemşerilerimizin yardım ve destekleriyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Yardım Sevenlerin hepsini bu birlik ve beraberlik içerisinde ihtiyacı olan insanlara ve öğrencilere çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ettiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.

Bor Yardım Sevenler Derneği 42 yıldır Örnek Davranış Sergiliyor

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Bor Şubesi Kurulduğu günden beri kırk iki yıldır örnek davranışlarıyla vatandaşların takdirini topluyor. Tam bundan kırk iki yıl önce merhum Hazine Avukatı hemşerimiz Ayhan Baran tarafından kurulan Bor Yardım Sevenler Derneği Başkanlığı merhum emekli öğretmen Rasim Argun’a devretti. Rasim Argun’da hayırsever İşadamı Eczacı Emin Atlıya devretti. Emin Atlıda Emekli Müdür Yüksel Balık’a devrederek kırk iki yıl önceki gibi kuruluş amacındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Yardım Sevenler ‘den 42 Yıllık Destek Çabası

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şube Başkanı H. Yüksel Balçık 2015 faaliyet raporunu açıklarken Bor’da dernek olarak başlattıkları “Gönüllü Yardım Sevenlerden 42 Yıllık Destek Çabası” çeşitli örnek kampanyaların devam ettiğini belirterek derneğin 2015 yılı faaliyetini de şu şekilde açıkladı.

“Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şubesi olarak düzenli olarak dernek yarına çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Üyelerimizin ve yardımsever vatandaşlarımızın katkıları ile öğrenim gören ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere okulları bitene kadar burslar veriyoruz. Ayrıca uzun süreli tedavi gerektiren, ağır hastaların tedavileri için ilimiz dışında hastalıklarına çare olabilmeleri için onlara hem yol ve yöntem belirliyoruz, hem de maddi yardımlarda bulunuyoruz. Başlarına kaza yangın gibi kötü durumlar gelmiş, elde olmayan sebeplerden dolayı çok fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza da maddi yardım sağlıyoruz. ’Bir Öğrenci de Ben Okutuyorum ‘ kampanyamız da bu sayımızla 60 öğrenciye ulaştık.

TYSD Bor Şube Başkanı Yüksel Balçık' tan Teşekkür

Derneğimiz kırk iki yıldır Bor içerisinde gerekse dışarda yaşayan hemşerilerimizden destek görmektedir. Hemşerilerimiz her türlü maddi manevi bağışlarını tereddüde düşmeden derneğimize vermektedir.  Şimdilik 60 Fakir çalışkan öğrencileri ayda 150,00 TL olmak üzere 8 aylık bir öğrenci tutarı 1200. TL, diğer öğrencilere verilen paralarla 60.000 TL’sini geçmiştir. Yoksul ve ihtiyar ihtiyaç sahibi halkımıza çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere 17.500 TL nakdi yardım yapılmıştır. 2016 Ocak ayında da ihtiyaç sahibi 29 aileye nakdi yardım ulaştırılmıştır. İsmini belirtmek istemeyen hayırsever kardeşimiz derneğimize iki adet tekerlekli sandalye hibe etmiş sakat olan iki hastamız bundan yararlanmaktadır. Hayırsever hemşerimiz Ahmet Çiner’in gönderdiği çocuk ve bayan giyecekleri, Kıvanç Kundura ve Argun Kundura‘nın verdiği ayakkabıların dağıtımları yapılmıştır. TYSD Bor Şubesinin yönetimin kurulunda bulunan ve her türlü maddi manevi desteklerini esirgemeyen yönetim ve üyeleri güzel çalışmalara imza atmaktadır. Bu güzel çalışmanın devam ettirilmesinde Derneğimize emek ve yardımlarını esirgemeyen üyelerimize ve hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Emeği geçenleri kutluyorum ”dedi.

 

Yönetim Kurulu

1-H.Yüksel Balçık

2-H.Emin Atlı

3-Ali Çakmak

4-N.Hülya Yıldız

5-Yüksel zorlu

6-Selma Güresen

7-A.Kadir Cindemir

8-Nafiz Postacı

9-Aysun Harmanşah

DENETİM KURULU

1-Bekir Güreser

2-Kazım Tümen

3-Rüştü Meriç

seçildiler.

 

Editör: TE Bilişim