Bor İlçesinde Zafer Bayramı çok farklı yaşandı. Resmi tören yapıldı, alternatif saygı duruşu ve  çelenk koyulması , gece de  coşkulu bir fener alayı yapıldı. 


Onlarca fotoğraf için yukarıdaki linke Tıklayın... Paylaşın

Haber : Fatma TAN  - Fotoğraf : Selim GÖKEL


Bor ilçesinde sabah yapılan Zafer Bayramı programında yeni uygulama ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çelenk konulmasına izin verilmemişti.


 Bazı parti ve sivil toplum kuruluşları çelenklerini sabah yapılan resmi törende Atatürk Anıtına  koyamadıkları gerekçesi ile aynı gün saat : 14;00’de Daha önce kurulan Zafer Bayramı Tertip Komitesinin de katılımı ile CHP ve MHP Bor İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenleri Atatürk Anıtına konuldu.

 

YILLAR SONRA BOR’DA  İLK DEFA ZAFER BAYRAMI FENER  ALAYI DÜZENLENDİ.

Bu gün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıl dönümü Bor’da gerçekleştirilen fener alayı ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Tertip Komitesince organize edilen kutlamalara ilgi büyük oldu.

 

Kutlamalara Niğde CHP İl başkanı Ünal Baykan, İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Cem Yıldırım, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren katıldı.

 

Saat 19.30’da Bor İlçe Kaymakamlığı önünden meşaleler, marşlar ve sloganlar ile yürüyüşe geçen vatandaşlar yol boyu zafer marşları eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe Bor esnafı da büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar evlerinin balkonlarından yürüyüşe katılanları alkışladı. Yürüyüş eski Hükümet Meydanı’nda sona erdi. 

 

Eski Hükümet Meydanı’nda bekleyen sanatçılar kortejin gelmesi ile birlikte konserine başladı. İki bin den fazla vatandaşın katıldığı Fener alayında, Bor Mehmet Göker İlköğretim Okulu Folklor ekibi folklor gösterisi sundu. Fener alayına daha sonra Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verildi. Konserde oyun ezgisine kapılan Borlu vatandaşlar kendilerini piste atarak oynadılar.

 

Ellerinde bayrakları ile eski Hükümet Meydanını dolduran binler Kurtuluş mücadelesinin zaferini kutlamanın heyecanı ile Atatürk ve şehitlerine “Emanetiniz güvenilir ellerdedir, emanetinize sonsuza kadar kararlılıkla sahip çıkacağız” mesajı verdi. Yaklaşık iki saat süren program halayların çekilmesi ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

FENER ALAYINDA ASKER ÖZLEMİ

Vatandaşlar her yıl Bor’da askerlerin de katılımı ile gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarından sonra bu yıl askerler gelmeyecek mi diye birbirlerine sorarlar iken, askerlerin fener alayında bulunmamasına tepki gösterdiler.

Niğde ve Bor'da Zafer Bayramı Kutlamaları Haberimiz için TIKLAYIN

 

Editör: TE Bilişim