Uzun zamandır diğer bazı illerde uygulanan ancak yıllardır bazı çevreler tarafından Niğde'de kurulması istenen,  dillendirilen SODES – Sosyal Destek Programı 2013 yılından itibaren Niğde’de de uygulamaya konulmuştu.



Yerel düzeyde, istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında hazırlanan ve uygulanan, projelerden oluşan insan odaklı program olan SODES’in Bor İlçesinde bilgilendirme eğitimi yapıldı.



Özellikle dezavantajlı kesimlerde; beşeri sermayenin güçlendirilmesi, ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımların sağlanması, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde çocuk , genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlayacak projelerin, ilçemizdeki tüm kurumlar, belediyeler, birlikler, meslek ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanacak projeler Niğde Valiliği’nde hizmet veren “SODES Proje Koordinasyon Birimi’ne ” teslim edilebilecek.



2013 yili sodes programı nin uygulanması konusunda geçtiğimiz gün Bor Kaymakamlığı toplantı salonunda sosyal destek programi (SODES) PROJE hazırlama eğitim Mucella SALER tarafından verildi.


Toplantıya ; Vali Yardımcısı Hacı İbrahim TÜRKOĞLU, Bor Kaymakam vekili Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Belediyeler katıldı.




















Editör: TE Bilişim