Geçtiğimiz yaz aylarında Bor Belediyesi ilçe merkezinde bir çok caddeyi sıcak asfalt yaptı.  Bazı bölümlerini Bor Belediyesi Fen İşleri ekipleri kendi makine ve ekipleri ile yaparken, bazı bölümleri ise ihale edilerek özel firmaya yaptırıldı.

  

Uzun yıllar asfalt konusunda büyük sıkıntılar çeken Bor ilçe halkı, Bor ilçesinin hemen hemen bütün caddelerinin  asfalt yapılmasından hayli memnun.

 

Bor’un caddelerini kaplayan asfaltın başka şehirlerden farklı olarak sarı renkli yaya geçidi ve sınır çizgilerinin çizilmesi şehre modern bir hava verdi.

 VATANDAŞ ASFALTTAN MEMNUN

Yaklaşık 6 ay önce Bor Belediyesi tarafından yaptırılan ve beğeni toplayan beton asfalt dökümü sırasında, yol üzerinde  hız azaltmak için yıllar  önce tesis edilen onlarca  kasis - tümsek vardı.  Sürücüler bu kasislerden şikayetçi idi. Seyir halinde iken tümseklerin fark edilmesi ile yapılan ani duruşlar,  hem araç içindekileri hem de seyr eden trafiği olumsuz etkiliyordu.  Kasisli yollar üzerinde yapılan  dur – kalklar ise araç sahiplerinin  yakıt masrafının artmasına neden oluyordu. 

 

Tümsekler su toplaması ve görünümü ile  modern şehirlere yakışmıyor. Bu tümseklerden dolayı bir çok belediye meydana gelen zararlardan dolayı mahkemeye verildi, tazminatlar ödendi. Tümseklerin kaldırılması için bazı bölgelerde imza bile toplandı. Bu konuda haberler internet de mevcut.

 ARTIK, KASİS İŞARETLERİ DE KALDIRILSIN

Bor İlçesinde asfalt dökümü sırasında tümsekler söküldü. Bir daha da takılmadı.  Kimsenin bundan şikayeti de yok aksine memnuniyeti var. Onca yıl bozuk asfalttın ardından böylesi güzel bir asfaltın üzerine tümseklerin tekrar  takılması şehrin estetik görüntüsüne  zarar vereceği düşünülüyor.

 

Yollardaki onlarca kasis – tümsek kaldırıldı, ama hala cadde üzerinde “Kasisli Yol İşaretleri” duruyor.

 

Vatandaşlar sarı çizgili sıcak asfalttan oluşan Bor ilçesinin güzelliğine bu kasis tabelaların yakışmadığını belirtiyorlar. 


Haber: Selim GÖKEL










Editör: TE Bilişim