Bor İlçesinde en önemli sektörlerden biri olan inşaat sektörü yaz kış demeden yoğun şekilde devam ediyor.


Haber - Kamera : Selim GÖKEL 


Bor İlçesinde inşaat sektörü ilçe ekonomisi için önemli bir faktör. Bor İlçesinde yapılan evlerin modernliği,  estetikliği ve kullanım alanlarının farklılığı kısacası yapılan evlerin kalitesi yıllardır konuşulur. 

Eskiden ülkemizde ve Bor İlçesinde  inşaat sektörü mevsimlik idi. Kışın Aralık ayında inşaat durur, Mart sonu gibi  başlanırdı. Ancak artık inşaat sezonu yaz ve kış devam ediyor.

İnşaat sektöründeki teknolojik gelişmeler kışın da inşaatların devamını sağladı. Geçtiğimiz gün Bor İlçesinde eksi 8 derecede çalışan inşaat işçileri ile konuştuk.

Bor İlçesinde birkaç gündür devam eden, sis ve ardından sabahları kar yağmış gibi kırağı oluşuyor. Evlerine ekmek götürmek için eksi 8 dereceye rağmen işçiler inşaatta demir bağlıyor, demir kesiyorlar.

Soğukta çalışan inşaat işçileri,  daha soğuk yerlerde çalıştıklarını belirterek fazla zorlanmadıklarını önceleri mevsimlik olarak çalışıldığını ancak artık kendi evlerinde kaldıklarını Rusya’da eksi 25 – 30 derecelerde çalıştıklarını belirtti.  Çalışırken devamlı hareket ettikleri  için soğuktan etkilenmediklerini belirten işçiler teknolojik gelişmelerden dolayı artık inşaat işçiliğinin mevsimlikten çıktığını bütün bir yıl çalışılabileceğini belirttiler. 










Editör: TE Bilişim