Bor Yardım Sevenler Derneği 38 Yıldır Örnek Davranış Sergiliyor

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şubesi Kurulduğu günden beri otuz Sekiz yıldır örnek davranışlarıyla vatandaşların takdirini topluyor. Tam bundan otuz sekiz yıl önce merhum Hazine Avukatı hemşehrimiz Ayhan Baran tarafından kurulan Bor Yardım Sevenler Derneği Başkanlığı merhum emekli öğretmen Rasim Argun’a devretti. Rasim Argun’da hayırsever işadamı eczacı Emin Atlı’ya devretti. Emin Atlı’da Emekli Müdür Yüksel Balçık’a devrederek otuz sekiz yıl önceki gibi kuruluş amacındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

 

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şube Başkanı Yüksel Balçık 2011 faaliyet raporunu açıklarken Dernek olarak başlattıkları ‘Bir Öğrencide Ben Okutayım’ kampanyasının devam ettiğini belirten başkan Balçık Derneğin 2011 yılı  faaliyetini de şu şekilde açıkladı.

 

 “Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şubesi olarak düzenli olarak dernek yarına çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Üyelerimizin  ve yardımsever vatandaşlarımızın katkıları ile  yüksek öğrenim gören ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere okulları bitene kadar burs veriyoruz. Ayrıca uzun süreli tedavi gerektiren, ağır hastaların tedavileri için ilimiz dışında hastalıklarına çare olabilmeleri için onlara hem yol ve yöntem belirliyoruz, hem de maddi yardımlarda bulunuyoruz. Başlarına kaza yangın gibi  kötü durumlar gelmiş, elde olmayan sebeplerden dolayı çok fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza da maddi yardım sağlıyoruz” dedi.

 

 Derneğimiz Otuz Sekiz yıldır Bor içerisinde gerekse dışarda yaşayan hemşehrilerimizden destek görmektedir. Zekatla her türlü bağışlarını tereddüde düşmeden derneğimize vermektedir. Bir öğrencide ben okutayım kampanyası büyük ilgi görmüş 62’e ulaşmıştır. Fakir çalışkan öğrencileri ayda 100,00 TL 8 ayda 800 TL olmak üzere 570 TL diğer öğrencilere verilen paralarla 60.000 TL ye ulaştı. Yoksul ve ihtiyar ihtiyaç sahibi halkımıza çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere nakti yardım yapılmıştır. İsmini belirtmek istemeyen hayırsever kardeşimiz derneğimize iki adet tekerlekli sandayle hibe etmiş sakat olan iki hatamız bundan yararlanmaktadır. Dedi.

 

Derneğimizin yönetimin kurulunda bulunan ve her türlü maddi manevi desteklerini esirgemeyen Ecz. Emin Atlı, Hülya Yıldız, Nadi Müftüoğlu, Ali Yaşar Çakmak, Bekir Güreser, Yüksel Zorlu, Selma Güreser ve Atilla Esenli olmak üzere, Derneğimize yardımlarını esirgemeyen hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

 

 

BOR Derneğinden Niğde’de Musiki gecesi Haberimiz için TIKLAYIN




 

Editör: TE Bilişim