Bor Ziraat Odası Başkanlığı önderliğinde Bor İlçesi’nde hayvancılık organize sanayi kurulması için toplantı yapıldı.

Haber -  Video : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Fatma TAN - Yasin Bekiş

 

Bor Ziraat Odası’nda yapılan toplantıda ilk olarak Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç bir konuşma yaptı.  Eriç ; Bor İlçesinin kasaba ve köyleri ile birlikte hayvancılık konusunda artık Organize Sanayi bölgesine ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bor İlçemizde bu Organize Sanayi kurulması için çok uygun alan ve şartlar mevcut.  Bor İlçemizde 90 bini aşkın küçükbaş, 27 binden fazla büyük baş  12 bin kadar sağılır inek var.   Burada Bor İlçemizin  bütün kurumları, bu işle meşgül olan bütün hemşerilerimizle, tarımsal ve hayvancılık kooperatif yöneticilerimiz ve muhtarlarımız ile bunu destekliyoruz ve hayvancılık organize sanayine talibiz. “dedi.

 

BOR İLÇESİNİN KURTULUŞU HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİNDE

 

Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç’ten sonra bir konuşma yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç gelir gelmez ayağının tozu ile Niğde’de Bor’da bir çok toplantılar yaptı. Çok güzel gelişmeler var. Bor Hayvancılık Organize Sanayi noktasında,  Bor Organize Sanayi, Bor ilçemizin kasabasaları, köyleri noktasında sayın Valimizin çok güzel  fikirleri, projeleri var ve bu konularda çok yol kat edildiğine inanıyorum.  Hayvancılık Organize Sanayi ile ilgili Niğde’de güzel bir proje hazırlanıyor.  Bu konularda bir çok toplantılar yaptık. Biz Hayvancılık Organize Sanayi’nin Bor OSB yakınında bir bölgede yapılamasını istiyoruz.  Sayın Vekillerimiz uğraşıyor, sayın Valimiz uğraşıyor.  Çukurkuyu ile Bor arasında Bor OSB’nin arkasında bunu yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili herkesten destek istiyoruz.  Bor İlçemizin kurtuluşu burada  “dedi.


HAYVANCILIK OSB İÇİN EN UYGUN ALT YAPI BOR İLÇESİNDE

Bor Belediye Başkanı Erat konuşmasının devamında “  Bor İlçesinde bu hayvancılık organize sanayinin kurulması için ilçemiz bir çok artısı var. 27 bin civarında büyükbaş hayvanımız mevcut. Çukurkuyu’da çok güzel gelişmeler oluyor. Bor’da Aliyer mevkiinde açık besicilik çok yaygınlaştı.  Damızlık Yetiştiriciler Birliği, Süt Üreticileri Birliği var, bizim alt yapı olarak güzel bir birikimimiz var, Ticaret Odası, Esnaf Odaları, Süt Üreticileri ve Damızlık Yetiştiricileri Birliği, Tarımsal ve Hayvancılık Kooperatiflerimiz var, muhtarlarımız ve bütün sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte bu işi başaralım. Sayın Vekillerimiz destekliyor, Valimiz destekliyor. Bunu bizlerde başarırsak Bor İlçemiz için güzel gelişmeler olur diye düşünüyorum. Bu Hayvancılık Organize Sanayi’nin Niğde Ekonomisine büyük katkısı olacak, bunu Bor İlçemize kazandırmalıyız ”dedi.

 

BOR – KIZILCA – ÇUKURKUYU  CİVARINA HAYVANCILIK OSB KURULSUN

 

Toplantıda bulunanlarla,  Bor Hayvancılık Organize Sanayi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Salonda bulunanlar bu konunun  gerek siyasi anlamda, gerekse  halk olarak desteklenmesi gerektiği,  Niğde  ekonomisinin kalkınması, profosyonel olarak hayvancılık yapılmasının desteklenmesi,  Bor İlçesi’nin son zamanda yatırımlardan yoksun kalması. Hayvancılık ile birlikte paralel olarak tarım alanında da büyük gelişmeler  olacağı, ileriki aşamalarda Şeker Fabrikasının da bu projelere dahil edilebileceği  gibi konular konuşuldu.

Bor Hayvancılık Organize Sanayi  kurulması konusunda  bütün şartların zorlanması gerektiği , siyasilerin desteklerinin bu konuda önemli olduğu,  Kızılca, Çukurkuyu ve Bor  arasında kurulması gerektiği konusunda mutabık kalınırken  Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin Bor’a kurulması konusunda ısrarla takipçisi olunması gerektiği belirtildi.

 

Toplantıya, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç,  Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar, Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz,  Süt Üreticileri Birlik yöneticileri,  Bor TSO Meclis Başkanı Nihat Tarım, Tarımsal Kooperatif  Yöneticileri, köy ve mahalle muhtarları,  Bor Mahalle Muhtarları,  Bor, Çukurkuyu, Kızılca, Kemerhisar ve Bahçeli Kasabasından bazı hayvan üreticileri katıldı.













 

Editör: TE Bilişim