Borhaber.net sitemizde  Niğde Belediyesi Ankara istikametinden gelen Bor, Altunhisar, Kemerhisar, Bahçeli, Çukurkuyu beldelerinin otobüs kooperatiflerinin Niğde Merkeze girişinin yasaklanması ile ilgili haber yapmış ve haberimizin ertesi günü bu yanlış   karardan dönülmüştü.

Ama bugün yapılan Niğde Belediye Meclisi toplantısında ilgili karar tekrar gündeme geldi. İl Trafik Komisyon Kararı olmamasına rağmen  meclis kararı çıkartıldı.

Konu ile ilgili önceki haberimiz için TIKLAYIN
 
Niğde Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yapılan ve önemli kararların alındığı toplantıda Niğde Belediyespor Kulübü için Hıdırlık Mevkii’ne bir spor tesisi yapılması kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı toplantısı, bir önceki döneme ait karar özetinin tasvibi ile başladı. Şehir İmar Planı ile ilgili İmar Komisyonu raporları müzakere edilerek karara bağlanırken, Şehir İmar Planındaki tadilat, talep ve teklifler de görüşüldü. Niğde Belediyesi’nin 2015 Mali Yılı idare ve kesin hesap cetvelleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar okunarak oy çokluğu ile kabul edildi.

NİĞDE BELEDİYESPOR’A SPOR TESİSİ
Niğde Belediye Meclisi’nde ayrıca bu sezon Spor Toto 2. Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan Niğde Belediyespor için Hıdırlık Mevkii'ne bir spor tesisi yapılması da karara bağlandı. 2015-2016 futbol sezonunda büyük bir başarıya imza atarak, 2. Futbol Ligi’ne yükselen Niğde Belediyespor takımı için içinde antrenman sahası, konaklama, futbolcu ve teknik heyetin teknik çalışmalar yapabileceği bölümlerin yer alacağı spor tesisi yapılacak.

YOLCU TAŞIMA ARAÇLARINA YENİ GÜZERGAH
Öte yandan Niğde Belediye Meclisi, yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflere bağlı araçların il merkezindeki güzergahlarında değişiklik yapılması teklifini de kabul etti. Buna göre, yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflere bağlı araçlar Ankara istikametinden şehre girerken, Derbent Mezarlığı Kavşağı'ndan Ethem Onbaşı Caddesi’ne geçecek. Buradan Selçuklu Caddesi, Adana Caddesi, Tren Garı ve Murat Zeren Caddesi'ne girecek olan kooperatif araçları Cumhuriyet Bulvarı ve Emin Erişingil Caddesini takip ederek Rahman Camii önünden Ofis Sokağa girip tekrar Emin Erişingil Caddesine giriş yapacak ve Eski Terminal Caddesi'ndeki Köy Garajı'na girecek. Geri dönüşlerde ise İl Trafik Komisyonu Başkanlığı'nın daha önce belirlediği mevcut güzergahları kullanılacak.

ORTAK KULLANIM ALANI ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ
Bu arada Niğde Belediye Meclisi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları doğrultusunda ortak kullanım alanlarının metrekare ücretleri yeniden belirlendi. İmam Hatip Meydanı, Bor Caddesi, Bankalar Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Alparslan Türkeş Bulvarındaki ortak kullanım alanlarının yıllık metrekare ücreti 75 TL olarak belirlenirken, Deniz Sokak'taki ortak kullanım alanları ücreti 50 TL, diğer bölgeler ise 25 TL olarak ücretlendirilecek.

BELEDİYE MECLİSİ TATİLE GİRDİ
Niğde Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında gündemle ilgili 12 maddeyi karara bağlayarak tatile girdi. Belediye Meclisi’nin tatil sonrası ilk toplantısı 5 Ağustos 2016 günü saat 16.00’da yapılacak.
 

 
Editör: TE Bilişim