CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in  Niğde İli Bor İlçesi’nde  bulunan Osmanlı dönemi yapılarından Yeni Hamam’ın restorasyon çalışmalarını, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a verdiği önergeyle sordu.
Niğde Milletvekili Gürer’in sorusu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın verdiği yanıt şu şekilde:

    “Niğde Bor ilçesi Osmanlı döneminden kalan yeni Hamam restorasyon çalışması başlamış ancak yüklenici firma çalışmalarına ara vermiştir. Bir an önce restorasyonun tamamlanması ve açılması halkın beklentisidir. Halk arasında yüklenici firmanın işi bıraktığı ifade edilmektedir. Bölge için faal olan tarihi yapının durumu nedir?”

NİĞDE MİLLETVEKİLİ SAYIN ÖMER FETHİ GÜRER'İN T.B.M.M BAŞKANLIĞINA VERMİŞ OLDUĞU 7/7097 SAYILI SORU ÖNERGESİNE VERİLEN CEVAP:

Bahse konu eserin onarım ihalesi 12.06.2015 tarihinde gerçekleştirilmiş olup sözleşmesi 10.07.2015 tarihinde imzalanmıştır. İşin sözleşmesine göre süresi 400 gündür.

Devam eden restorasyon çalışmaları esnasında onaylı projesinden farklı ve önceden öngörülemeyen durumların ortaya çıkması üzerine konu Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne intikal ettirilmiş olup, anılan Kurul tarafından projede revizyon yapılması istenmiştir.

Tamamlanmak üzere olan revize projelerin ilgili kuruldan onay alınmasını müteakiben devam eden onarım çalışmalarının en kısa zamanda bitirilmesi planlanmaktadır.”


 
Editör: TE Bilişim