Bor’da Üstün Park yeniden düzenlenerek halkın hizmetine açıldı. Üstün Park son hali ile çekim merkezi olmaya aday… Görülmesi gereken bir yer oldu.

Fotoğraflar sayfanın dibinde...

BU HABER NASIL YAPILDI...KAMERA ARKASI İÇİN TIKLAYIN...
Bor’da bir ihtiyaç olarak göze çarpan ve halkın huzur içerisinde ailesi ve sevdikleriyle birlikte rahatça doğal ortamda hoşça vakit geçirebileceği alan eksikliğini ortadan kaldıran ve gerçekleştirdiği projelerde modernizasyondan ödün vermeyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Üstün Park Sosyal Tesis alanı içerisinde dev sürahili, fıskiyeli havuzun hizmete açılmasının ardından kısa zaman içerisinde Üstün Park aşağı bahçesi alanında modern olarak dizayn ederek yapılan, halkın hizmetine sunulan kafeterya binası, su değirmenli şelale, fıskiyeli havuzuyla ve çevresinin yeniden ağaç, çiçeklerle donatılarak botanik park tanzimiyle cennet bahçesine dönüştürüldü..
Bor İstasyon Caddesi üzerindeki Üstün Park’ın atıl bir durumda bulunan konumunu yeniden halkın talepleri doğrultusunda bölgesinde örnek bir proje olacak, park ve dinlenme alanını Bor Belediyesi şelalesi, havuzu, yeniden ağaçlandırılması ve çevre düzenlemesini yeniden yaparak halkın hizmetine sundu.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı  ERAT, yapılan çalışmalardan kısaca bahsederek şunları söyledi;
 
Her Yaş Grubuna Hizmetlerimiz Devam Edecek, Hizmet kervanımız devam ediyor.
İki yıldan bu yana Bor kentimizde her yaş grubuna her mesleğe her canlıya yönelik hizmet kervanımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde mahalle ve bağ, bahçe yollarının düzenlenerek asfaltlanması, kent merkezinden geçen dere ve ırmak kanallarının beton kanala dönüştürülerek ıslahı, öğrencilere eğitime ve eğitim kurumlarına, okul öğrencilerinin daha iyi fiziki alanlara kavuşturulması yönünde belediye katkılarımız, sokak hayvanları için açmış olduğumuz hayvan kısırlaştırma, aşılanması, yeni köy yolların tanzim ve açılması, asfaltlama çalışmalarının yapılması, köy garajının yapılması, meşhur Bor’un tanıtılmasına vesile olmuş sebze pazarının yeniden kapalı modern hale getirilmesi, üzerinin kapalı hale getirilmesi, Kent merkezine Şelale Park alanı oluşturulması,Belediye Binası önüne kentimizi tanıtacak olan saat kulesi, Halkımız ve özellikle çocuklarımız için kent merkezindeki Üstün Parkımız, proje çalışmalarımızdan bir kaçıydı.
Şimdi ise huzurlarınızda Bor’da büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan Bor Belediyesi Üstün Park alanı içerisinde; botanik park, çocuk oyun grupları, dinlenme kamelyaları, oturma grupları, yapay kaya fıskiyeli havuzu, yeni sosyal tesisini halkımız hizmetine sunuyoruz.
Başkan ERAT; Bor’un gelişmeye ve hizmetlere kavuşmaya devam ettiğini işaret ederek şunları kaydetti; “Son yıllarda Bor’da yeni projelerin hizmete kazandırılmasını yaşamaktayız. Gerçekten Bor gibi geçmişten gelen köklü tarihi, sosyal ve kültürel yapısıyla turistik tarihi bir yörede bir halkın yeşillikler içerisinde doğayla bütünleşmiş alanlarda ailesi ve sevdikleri ile beraber hoşça birlikte huzur içerisinde beton binaların dışına çıkarak kentin stresini atabileceği mekânlarda dinlenerek vakitlerini rahatlıkla değerlendirememesi büyük bir eksiklikti. Bu da giderildi, Belediye olarak; Bor ilçesinde pek çok hizmet uygulamalarını sırasıyla yapıyoruz. Hükümet konağımızın ışıklandırması için ihale tamamlandı çalışmalar devam ediyor. Böylesi projelerimizi hizmete girmesi için az bir süremiz kaldı. Bütün bu çalışmalarımız neticesinde ilçelerimiz pek çok yatırıma kavuşacaktır.
 
Bor’da gerekli bütün ihtiyaçlar gideriliyor
Bor bir tarih ve kültür kenti, Bor aynı zaman da bir anlamda vakıf şehridir. Aynı zamanda kültüre, sanata, tarihe meraklı olanların gönlünde de yer etmiş olan kenttir. Bor artık Niğde’mizin bir ilçesi değil, Dünya’nın tanıdığı batının-doğunun, kuzeyin-güneyin de tanıdığı ve insanlarının bir seyahate çıktığında mutlaka görmeği düşündüğü, görmek istediği bir kentimizdir.
 
Böyle bir kentte yaşıyor olmak ve bu kentin mensubu olmamız dolayısıyla iftihar edebiliriz, gurur duyabilirsiniz. Ben iftihar ediyorum ve gurur duyuyorum.
Halkımıza Bor’lulara sizlere hayırlı ve uğurlu olsun. Belediyemizin bu hizmetleri dolayısıyla şahsım adıma ve sizler adına çok teşekkür ediyorum.
İlçenin en büyük Parkı olan Üstün Park Belediyemizce yapılan yeni düzenleme ile modern bir hale getirilerek halkın hizmetine sunuldu. Halkımıza Çay bahçesinde, şelale, modern ışıklandırma, çimlendirme, park alanı ve özelikle bayanların teknolojiyi yakından takip etmeleri için bedava internet kafe hizmeti verilecektir. Bu tür sosyal amaçlı kültürel alanlar yapımı devam edecektir.
Yapay kaya sistemi ile tek katlı ve üzeri teraslı olarak yapılan restaurant-kafeterya binası görsel açıdan Türk Mimarisinin çekiciliği de kullanılarak yapılan yeni haliyle gelen misafirlerin daha rahat ve doğaya uyumlu bir ortamda dinlenmeleri ve istirahat etmelerini sağlıyor.
 
İlçemizi turizm açısından geliştirmek, güzelleştirmek amacıyla çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Üstün Park Şelale, Havuzlu Bahçeye yaptırdığımız restaurant-kafeterya ile buraya bir yeni otantik yüzü eklemeyi hedefledik ve Bor’da halkımıza uzun yıllar hizmet verecek bir eser meydana getirmeye çalıştık. Halkın yoğun ilgisini gösteren Üstün Park güzellikleriyle dillerden düşmeyecek. Akşamları halkımız doğal ortam yeşillik içerisinde dinlenmek ve hoşça vakit geçirmek üzere akın ediyor. Bu tür çalışmaların Bor kentimizi daha iyi tanıtacağına, dışarıdan gelen misafirlerin dimağında her zaman hoş bir anı olarak kalacağına inanıyoruz" dedi. Başkan ERAT, ayrıca kentimizin diğer mahallelerinde de benzeri örnek çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde yapımı için başlanacağını belirtti.
Haber : Ali Akbaş
Fotoğraflar : Selim Gökel - Ali Akbaş


Editör: TE Bilişim