CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Niğde ilinde onarılan Vakıf eserleri ile ilgili sorusunu Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Yanıtladı.

Ömer Fethi Gürer sözlü soru önergesinde-“Vakıflar Genel Müdürlüğünde son 5 yılda kaç tarihi yapı onarılmıştır? Hangi eserlerin onarımı yapılmıştır? Yapılan harcama tutarı ne kadardır? Sorusunu yöneltti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tutanaklarda yer alan açıklaması şöyle-“ Ömer Fethi Gürer Milletvekilimizin… Son beş yıl içerisinde Sıralı Cami, Afife Hanım Cami, Kıyılı Cami, Yahya Baran Cami ve Bor Yeni Hamam olmak üzere toplam 5 yapının restorasyon işleri yapılmıştır. Bugüne kadar harcanan para 1 milyon 207 bin 471,78 kuruştur.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Yeni Hamam’ın müteahhidi gitmişti, daha yeni geldi. İki yıldır yapılmadı, inşaatı bitmedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK (Devamla) – Evet. Bahsetmiştim Saygıdeğer Milletvekilim, o bizden değil, Kültür Varlıkları Kurulunun projeyi onaylama sürecinin geciktiğinden kaynaklanmıştı.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Yok, yok, müteahhidi kaçtı bunun.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK (Devamla) – Şunlara cevap vereyim, anlatırım efendim. Dedi. Bakan diğer soruların yanıtlarına geçti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer süresi içinde bitirilmeyen Bor Yeni Hamam halende tamamlanmadığını ve Bakanlara doğru bilgi verilmediğini ifade ederek Hamam onarımının durduğunu da Başbakan Yardımcısına geçen yıl ilettim. Niğde işler çok önemsenmiyor. Bürokratlar doğru bilgi vermeli. Başbakan yardımcısı açıklamasında onarımı yarım yapı bitmiş olarak ifade ediliyor”dedi.

Editör: TE Bilişim