Bor Belediyesi Makedonya’nın Gostivar şehri ile kardeşliğinden sonra şimdi de Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üyelik başvurusu yaptı.

 

Bor Belediyesinin bu güzel girişimi, Bor İlçemiz ile Türk Dünyasındaki soydaşlarımız arasında milli, manevi, kültürel ve ticari anlamda özgün projeler ile desteklenip ilçemize sosyal ve ekonomik manada kazanımları olacak.

 

Belediyecilik hizmetlerini sadece altyapı yatırımlarıyla sınırlı tutmayıp, Bor Şehrimizin uluslar arası alanda da temsil edilmesi vizyonunun oluşturulması amacıyla 2012 yılında Makedonya Cumhuriyeti’nde yer alan, Balkanlardaki en yoğun Müslüman Türk nüfusuna sahip şehirlerden Gostivar ile kardeş şehir protokolü imzalayan Bor Belediyesi, Türk Dünyasına yönelik yeni açılımlarda bulundu.

 

 

TDBB – Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Bor Belediyesi geçtiğimiz aylarda üyelik başvurusunu başlattı.

 

Bor Belediye Başkanı  Sıtkı Erat konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Bor İlçemizi, Bor Belediyemizi uluslar arası temsil edilmesi için yeni bir girişimde bulunduk.

 

Dünya genelinde 25 ülkede  1.072 üye belediyeye sahip olan Türk Dünyası Belediyeler Birliği 2003 Yılında kuruldu. Şuan Başkanlığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun  yaptığı TDBB’nin kuruluş amacı soydaşlarımızın yaşadığı şehirlerle işbirliği kurarak milli, manevi, ticari ve kültürel bağların güçlendirilmesi, Müslüman Türk kimliklerinin muhafaza edilmesine katkı sağlanmasıdır.

 

Milli ve manevi değerlere yürekten bağlılığı ile meşhur olan Bor halkının sahip olduğu gönül zenginliğin Türkiye’nin sınırlarının dışında yaşayan soydaşlarımızla paylaşılması, birlikte özgün projeler yürütülmesini mümkün kılacaktır.”dedi.


 


Editör: TE Bilişim