Bor İlçesi Niğde – Bor yolu üzerinde bulunan özel bir şirkete ait asfalt şantiyesinden çıkan dumanlar Borluları zehirliyor.

Haber - Video: Burcu ÇOPUR 


Bor İlçesi Toki Mahallesi yakınlarında bulunan özel bir şirkete ait asfalt şantiyesinin fırın bacasından çıkan dumanlar TOKİ Mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.


Zehir saçan asfalt şantiyesinin bulunduğu yerin hemen yakınların da  lise, ortaokul, ilkokul, ana okulu, camiler ve Toplum Sağlığı Merkezi olduğunu belirten vatandaşlar  gün boyu zehir soluduklarını, kapı ve pençelerini açamadıklarını bu sıcak havalarda bunaldıklarını ve zehir saçan şantiyenin kaldırılmışını istediler.

Borhaber.net sitemize tepkilerini dile getiren vatandaşlar; Niğde Bor yolu üzerinde Toki Mahallemizin hemen yanı başında özel bir şirkete ait  asfalt şantiyesi kuruldu. Bu asfalt şantiyesinin fırınının bacasından sürekli zehirli duman çıkıyor. Bu zehirli duman mahallemizin üzerini kaplıyor, zaman zaman rüzgarın yönüne göre Bor İlçesinin üzerini de kaplıyor. Sağlımız tehdit altında, çocuklarımızı sokaklara salamıyoruz, pencerelerimizi tozdan açamıyoruz. Yerleşim yerinde asfalt şantiyesi olur mu? Buna yetki veren yöneticiler bunu neden düşünmedi? Okullar yakın zamanda açılacak,  Burada binlerce kişi yaşıyor. Bir çok yere şikayet ettik. Ancak, Çiftehanlı AKP’li bir üst yöneticinin olduğunu söylüyorlar   ve bunu kaldırmaya kimsenin gücü yetmezmiş.  Ayrıca doğalgaz ile çalıştığı iddia ediliyor. Ama bacadan çıkan toz mahalleye kabus gibi çöküyor. Niğde’de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü var onlarca memuru ve mühendisi var ne iş yaparlar? Başta Sayın Niğde Valimiz olmak üzere yetkililerden çözüm bulunmasını istiyoruz.” dediler.

Mahalleli kısa zamanda bu sorunlarına çözüm bulumaması halinde farklı eylemlerde yapacaklarını dile getirdiler. 






Editör: TE Bilişim