CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, personel eksikliği nedeniyle Bor İlçe Tapu Müdürlüğü’nde işlerin aksamasını Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi veren Gürer, personel eksikliğinin giderilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Özhaseki, 2 personel için vize talebinin olduğunu, bir personelin atamasının yapılacağını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Bor ilçesindeki Tapu Müdürlüğü’nde personel eksikliğinin hat safhaya ulaştığını ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde “Niğde ili Bor İlçesi'ndeki Tapu Müdürlüğü'nde personel yetersizliği nedeniyle işler aksamakta vatandaşlardan şikâyetler alınmaktadır. Tapu Müdürlüğündeki personel eksikliğinin giderilmesi düşünülmekte midir?” ifadesini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Niğde İli'nin Bor İlçesi Tapu Müdürlüğündeki personel açığını gidermek amacıyla birime 2 personelin geçici görev ile görevlendirildiğini belirterek, “Yine, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında 2 sözleşmeli personel pozisyonu için vize talep edilmiştir. Ayrıca, ilgili birime 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 1 personelin ataması planlanmaktadır” dedi.  

 

Editör: TE Bilişim