Bor Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu  Bor Belediyesi Yeni Mahalle Düğün Salonunda yapıldı.



Haber-Kamera: Selim GÖKEL


Genel Kurula Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Nesob Başkanı Hanifi Güçlü, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, Bor  Esnaf Kredi Koop Başkanı Muhterem Hızar, CHP Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu, MHP Bor Belediye Başkan Adayı Fahrettin Özalp, Bor merkez ve çevre ilçelerin bir çok oda başkanları ve temsilcileri ile şoför esnafı katıldı.

Bor İlçesi’nin en fazla üyeli odasının seçimine  Başkan Adayı olarak  önceki başkan Durmuş Cengiz ve Ahmet Bayoğlu  aday oldu.

Cumartesi Günü  saat 11:00‘da başlayan Genel Kurul da önce divan başkanlığı  oluşturuldu. Divan Kurulu  NESOB Başkan Başkan Vekili Erdoğan Aykin başkanlığında   NESOB Başkanı Hanifi Güçlü, Niğde –Bor Otobüs Kooperatifi Başkanı  Kemal Evrensel,   Arif Kalafatoğlu,  Erdal Temel  oluştu.   

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından  faaliyet ,  gelir gider ve denetim raporları okundu.  Dilek ve temenniler bölümünde  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat bir konuşma yaptı.

ERAT ; KAMYON GARAJINI YAPTIK, SIRADA ODA BİNASI VAR

Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaparak konuşmasına başlayan  Başkan Erat ;  Orta Anadolu da 40 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Önümüzde bir seçim var.  İnşallah bu seçimi hayırlısı ile kazasız belasız atlatırız.  Bir kişi kazanır, birbirimizi tebrik ederiz, yolumuza devam ederiz.   Bu gün burada bir kişi başkan olur birbirimizi tebrik ederiz , yolumuza devam ederiz. Ama, önemli olan bu memleketin birlik ve beraberliği, bu memleketin kazanması.  Bunun için ne yapabiliriz, bunun için ne üretebiliriz. Bunun için hangimiz neyi yapmamız lazım.  Nerede nasıl çalışmamız lazım çok iyi bilmemiz gerekiyor.  Öncelikle birbirimizi sevmeliyiz.  Ben bu sektörden gelen birisiyim,  babam şoför esnafıydı.  Şoförlüğün çilesini  bilirim, hissederim. Şoförlerimize ne yaparsak yeridir ve helali hoş olsun.  Daha önceki genel kurulda söz vermiştik, Kamyon Garajı yapacağımızı söylemiştik ve Bor Sanayici esnafını da düşünerek  Kamyon Garajımızı yaptık. “dedi.

BİZİM CAN DAMARIMIZ,   BOR KARMA OSB VE BOR SANAYİSİDİR

Başkan Erat ;  Kamyon Garajımızın yanında  Durmuş Başkanımızdan talep geldi. Ziraat Odasının yeni yaptığı bina gibi, Şoförler Odasının bir binası olamaz mı dedi. Bizde bu kamyon garajının yanında  Şoförler Odası  yapılabilmesi için Dabakhane boşaldığı zaman oradan bir yer  veririz ve bu binayı yapmayı da beraber başarırız diye düşünüyorum.  Önemli olan pastadan pay alabilmek değil, pastayı nasıl büyütürüz,  nasıl genişletiriz  onu düşünmek lazım. Hepinizin bildiği gibi Bor Karma Organize Sanayimiz var.  Bu Organize Sanayimiz hızla büyüyor.  Geçen ay  yapılan toplantımızda 11 tane daha parsel tahsis ettik.  Yani 11 tane daha fabrika kurulacak demektir.  Organize Sanayimizi büyütmek istiyoruz.  Bu Organize Sanayimiz Bor İlçemiz için, Niğdemiz için temel taş olduğunu düşünüyorum.  İnşallah burada büyük fabrikalar kurulur. Bu fabrikalarda  binlerce gencimiz , insanımız çalışır. Yine bu fabrikada imal edilen ürünler yine sizler tarafından taşınacaktır, nakliye edilecektir. Buradan oluşan katma değer ile ilçemizin ticareti gelişecektir.  En son bir tarım ilaçları fabrikası kuruldu, bugün 120 civarında hemşerimiz çalışıyor. Bunu niye söylüyorum, bizim can damarımız,  Bor Karma  OSB ve Küçük Sanayimiz. Burayı kalkındırdığımız zaman hep beraber kalkınırız. Bor Organize Sanayimiz dün emekliyordu, bugün yürüyor, yarın koşacak.  Ben bu Bor Karma  OSB’den çok ümitliyim, bundan hepinizin ümitli olmasını diliyorum. Niğdemiz için, Bor İlçemiz için geleceğinde kilit durumda olduğunu düşünüyorum.   Bir ve beraber olduğumuzda  başaramayacağımız hiçbir konu yok.  Bu gün kim kazandığı ise tebrik edeceğiz, hep beraber çalışacağız “dedi.

Genel Kurulda tekrar aday olan Bor Şoförler  ve Otomobilciler Odası Başkanı Durmuş Cengiz ve Yönetimi,  yine diğer aday Ahmet Bayoğlu ve yönetimi  okunarak sahneye davet edildi.  Başkan adayları birbirlerine başarılar diledi.

 

BAŞKAN DURMUŞ CENGİZ GÜVEN TAZELEDİ

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Akşam 17:00’da sandıkların açılmasının ardından.  561 Üyeli  Bor Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde  355 kişi oy kullandı.  3 oy geçersiz sayıldı, 37 oy  Ahmet Bayoğlu aldı.  Mevcut Başkan Durmuş Cengiz ise 315 oy alarak tekrar Bor Şoförler  ve Otomobilciler Odası Başkanı oldu.

Başkan  : Durmuş Cengiz

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri :  Deniz Özer, Süleyman Özata, Fazlı Alınak, Yaşar Aydoğdu,  Sebahattin Yiğit.

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri : Hasan Hüseyin Cengiz, Yusuf Karaca… şeklinde oluştu.

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı genel kurulda organizasyon da tam not aldı.  Bor Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene hizmete sokulan,   Yeni Mahalle Düğün salonunun bu tür organizasyonlar için mükemmel bir yer olduğu,  Bor İlçesi için büyük bir ihtiyacın giderildiği görüldü.  

 

 

Editör: TE Bilişim