Bor Şeker Fabrikası Yemekhanesinde 27 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleşen Şeker-İş Sendikası Bor Şubesi 10.Olağan Genel Kurulu Yapıldı



 Bor Şeker Fabrikası Yemekhane salonunda 27 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleşen Şeker-İş Sendikası Bor Şubesi 10.Olağan Genel Kuruluna Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Genel Sekreter Fevzi Şengül, Genel Mali Sekreter Eyyüp Şen,  Genel Eğitim Sekreteri Hasan Basri Güzel, Genel Teşkilatlanma Sekreteri İlhan Özyurt,  Ankara Şube Başkanı Murat Taşlıyurt, Ereğli Şeker Fabrikası Sendika Başkanı Yüksel İlaslan ve yönetimi, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, birim müdürleri ve fabrika çalışanları katılımda bulundu.

Şeker-İş Sendikası Bor Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu yoklama ve açılış konuşmasıyla başladı. Başkanlık Divan seçimi yapıldı. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’ün Divan Başkanlığına seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından Yönetim ve Denetleme Kurulu raporlarının müzakeresi oy birliğiyle kabul edildi.

Şeker-İş Sendikası Bor Şubesi 10.Olağan Genel kurulunda mevcut başkan Atalay Demirörs ile birlikte Bor Şube başkanlığı için H. Hüseyin Gümüşbaş, Celal Tuğlu yarıştı.

Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkan adayları sırasıyla söz alarak konuşmalarının ardından Şeker-İş Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yüksel İlaslan, Ankara Şeker Fabrikası Şube Başkanı Murat Taşlıyurt, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi Şeker Fabrikaları ve Şeker Sektörü ile ilgili görüşlerini dile getirerek yapılacak seçimin hayırlara vesile olması temennilerinde bulundular.


Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, söz alarak yaptığı konuşmasında; birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gök konuşmasında "Bu fabrikanın, pancarsızlıktan ya da başka bir sebepten dolayı kapandığı zaman kadroyu istemek için karşınızda bir muhatap bulamazsınız. Öncelikle korumamız ve yaşatmamız gereken yeri, iyi idrak etmeliyiz. Fotoğrafın tamamını değerlendirdiğimiz zaman hepsinin bir değeri var. Onun için biz şeker sektörünü bir bütün olarak değerlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

Uyuyanları Uyandırdık, Uyur Numarası Yapanlarla Mücadelemiz Sürüyor !

Gök, şeker sektörünün ayakta durabilmesi adına işçilerin büyük bir fedakarlık gösterdiğini kaydederek, "Bugün çalışan arkadaşlara, bu ülke borçludur. Bunun bütün samimiyetimle söylüyorum. Bugünkü şartlarda fedakarca çalışan ve üretim yapan başka bir sektörün işçisi olamaz. Türkiye'de biz bir ilkiz. Bir sürü idareci havlu atarken, sizler havlu atmadınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Onun için kendinize güvenin ve havlu atmayın. Biz kendimizden önce bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bu sektörün ayakta durması için her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz. Bunu bir gün birileri görecek. Onun için sizler başarılısınız. Onun için bizler sizlerin sayesinde başarılıyız" diye konuştu.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı Gök, Şeker fabrikalarının stratejik bir fabrika olduğunu ifade ederek başkanlık görevi dönemlerinde birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekerek, bu sıkıntılara Şeker-İş Sendikası ve işçileriyle birlikte göğüs gerdiklerini söyledi.

Gök; Şeker Fabrikalarının özelleştirilmemesi için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, "Türkiye'de özelleştirme denilince Şeker-İş Sendikası adeta bir marka oldu. Yiğidin hakkını vermek lazım. Tabi ki açılan davalar ve sunulan dosyalar sonrasında özelleştirme süreci yargıdan döndü. Bu döneme geldiğimizde yeniden özelleştirme süreci başladı. Bu sefer tabi ki yargıdan bir beklentimiz yoktu. Tabi ki yargıda onaylandı ve iş son aşamaya, Özelleştirme Yüksek Kurulu'na geldi. Burada tabi ki bizler devreye girdik. Türkiye'de ses getirecek ciddi eylemler ve mücadeleler yaptık. Gündemi de sürekli sıcak tutarak, şeker fabrikasının Ülkemiz ve bulunduğu bölgeler için ne kadar önemli olduğunun kamuoyuna anlattık. Siyasi kararlar alındı. Bakanlarla defalarca görüştük, O dönem de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’e konuyla ilgili önemli açıklamalı dosyalarımızı ilettik. Sağ olsun Başbakanımız Erdoğan o dönem kendisi de uyararak erteletti. Kimseyi kırmadan, üzmeden, şov yapmadan, kimseyi sokağa dökmeden kendimizi kurtarma adına bir şey yapmadan büyük bir mücadeleler verdik, biz bu mücadeleleri yaparken bir anlamda da söz yerinde ise ihanete uğradık. Bizler onlara karşı hiçbir zaman saygısızlık yapmadık. Biz alnımızın teriyle şerefimizle üretiyoruz. Ülkemiz için üretmeye de devam edeceğiz. " Şeker Fabrikaları ve Şeker Sektörü ile ilgili görüşlerini dile getiren Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yapılacak seçimin hayırlara vesile olması ve önümüzdeki günler de yapılacak olan Şeker Pancar Kampanyasının da ülkemize, bölgesine, çiftçilerimize, fabrikalarda çalışan işçilerimize kazasız belasız bir kampanya dönemi ve yaklaşan Kurban Bayramının herkese hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Üç adayın yarıştığı seçimde Celal Tuğlu Şeker-İş Bor Şube Başkanı oldu.    





Editör: TE Bilişim