Bor-Niğde Arasında Ulaşım çilesi gittikçe büyüyor
 
 
Ramazan SAATÇİ yazdı…
 
 
Niğde’den Bor’a, Bor’dan Niğde’ye gitmek için toplu taşıma ile seyahat eden bir vatandaş olarak Bor otobüslerinin Niğde şehir merkezine sokulmaması gibi bir kararı kınayarak yazıma başlamak istiyorum. Bor ve Niğde aynı şehrin içinde iki mahalle gibi olmuşken ve de mahalle aralarında çalışan otobüslerin şehir içine girişleri serbestken Bor otobüslerinin şehir içine sokulmaması gerçekten fakir fukaraya yönelik yanlış bir tutumdan başka nedir ki.
 
51 no’lu otobüs kooperatifinin müşterisini artırmak için başka kooperatiflerin önünü kesmek nasıl bir mantığa sığar. Şehir içi trafiği bahane edip Bor otobüslerini Niğde’nin içine sokmamanın arkasında nasıl bir düşünce yatıyor gerçekten derin derin düşünmek lazım. Belediye Toplu taşımayla uğraşmak yerine şehrin trafiğini berbat eden park uygulamasını kaldırsa daha mantıklı bir tutum olmaz mı?
 
Bir toplu taşıma aracı en az on beş tane özel aracın trafiğe çıkmasına engel olmaktadır. Sırf bundan dolayı bile bu karardan vazgeçilmelidir. Koskoca Niğde belediyesinin böyle bir karar alması memleketimiz adına gerçekten üzücüdür.
 
Eğer bu konuyu faydalı bir şekilde çözeceklerse Niğde kart uygulaması Niğde Bor arasında da uygulanabilir. Bu yolla Sabancı yurdunun önünde inen bir yolcu Niğde şehir içi otobüslerine aktarma yaparak devam edebilir. Bu yolla hem şehir içi trafik problemi çözülür hem de vatandaş mağdur olmamış olur. Burada çözüm iki kooperatifin bu kartı kullanma konusunda anlaşmasına bağlıdır.
 
Birde bu konu ele alınırken; Kemerhisar’dan, Bor’dan çıkıp Niğde’ye alışveriş yapmak için gelen insanların Niğde esnafına olan faydası neden ısrarla görülmemektedir. Eğer bu insanlar şehir içine sokulmayacaksa ve de birde şehir içi dolmuşuna para vereceklerse bundan sonra neden Niğde’ye gelsinler ki. Bundan zararlı çıkacak olan ne Kemerhisar ne Bor olur. Asıl zararlı çıkacak olan Niğde esnafı olacaktır.
 
Bu saat itibariyle mecbur kalmadıkça alışverişimi Bor’dan yapıp sırf bu durumu protesto etmek için ve de bu sıkıntı düzelene kadar Niğde’ye gidip gelmeyi düşünmüyorum.
 
Eğer Niğde belediyesi bu kararından tez zamanda vazgeçmezse asıl kaybedenin Niğde olacağını söylüyor, Niğde Bor arasında alternatif yeni yollar yapılmasını ve de Bor otobüslerinin direk Niğde’ye gidecek şekilde servis çıkarmasını istiyorum. Bu arada tokiye uğramadan Bor Niğde arasında direk giden servislerin olmaması da bu arada ayrı bir yazı konusu olarak beklemeye devam ediyor.
 

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA
Editör: TE Bilişim