Bor İlçesi’nde Sönmez Sevinç isimli bir vatandaş eşi ile birlikte  evinin bir bölümünde İstiridye Mantarı üretiyor. 


Haber : Selim GÖKEL


 

Bor İlçesi’nde bir tekstil fabrikasında çalışan işçi aynı zamanda evinin bir bölümünde son zamanda ülkemizde de üretimi ve tüketimi yaygınlaşan İstiridye Mantarı üretiyor. 

 

Bor İlçesinde,  Yeni Mahalle’de bulunan evinin deposunda yaklaşık 5 metrekarelik bir alanda istiridye mantarı üretimine başlayan Sönmez Sevinç işini büyütmeyi hedefliyor. 

 

Yaklaşık bir ay önce istiridye mantarı üretimine başlayan Sevinç, hazır yada ithal edilen komposto almak yerine kompostu da kendileri ürettiğini, hiçbir katkı maddesi bulunmadan tamamen doğal olarak ürettikleri istiridye mantarını daha iyi imkanlarda ve büyük çapta üretmeyi hedefliyor. 


 DESTEK YAPILIRSA MANTAR ÜRETİMİNİ GELİŞTİRECEK

Niğde ve Bor İlçesi’nde önümüzdeki yıllarda istiridye mantarı üretiminin  çok iyi bir geçim kaynağı olabileceğini belirten Sönmez Sevinç “ Şuan burada ikinci ürünümüzü aldık.  Altunhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü  İhsan İnal’dan yardım aldım. Şuan küçük bir alanda yapıyoruz, eşimle birlikte bu işle uğraşıyorum. Şuan mantarı tanıdık, üretimini öğrendik, eğer destek bulursam işimi büyüteceğim. İstiridye mantarı protein yönünden çok zengin, ancak henüz vatandaşlarımız tarafından üretim ve tüketim olarak fazla bilinmiyor, ama her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. İnsanlar böyle bir lezzeti fark ettiklerinde vazgeçemeyecekler. “dedi. 













Editör: TE Bilişim