Ramazan ayı geldi  camiler dolup taşacak ama Bor İlçesinde yaklaşık 1 yıldır vaiz yok. 


Haber; Selim GÖKEL


Ramazan ayı geldi  camiler dolup taşacak ama Bor İlçesinde yaklaşık 1 yıldır vaiz yok. Ramazan ayında manevi atmosferin yoğun yaşandığı Bor İlçesinde vaizin olmaması vatandaşlar tarafından  İlçe yöneticilerinin ilgisizliği olarak değerlendiriyor.

 

Bor Müftülüğünde Vaiz kadrosu olmasına rağmen, yaklaşık bir yıldır vaiz yok. Konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Bor Müftüsü Sebahattin Kesti,  vaiz eksikliği konusunda talep de bulunduklarını, ancak bugüne kadar atama yapılmadığını belirtti. Bor İlçesinde erkek vaizi olmadığı bir tane bayan vaiz olduğunu söyleyen Müftü Sebahattin Kesti vaiz olmamasına rağmen, ehil görevliler tarafından bu eksikliğin giderilmeye çalışıldığını camilerde vaaz verildiğini belirtti.

 

Diğer yandan, bu güne kadar bazı mahalle cami imamlarının sabah namazında camilerde olmadığını, cemaatin zaman zaman kapalı olan camilerden geri döndüklerini belirten vatandaşlar bu konuda bir çok şikayetimizi dile getirmelerine rağmen denetim görevinin yapılmadığını iddia ettiler.

 

Bor İlçesinde Doktor eksikliği haberimizin ardından, yıllardır ilçemizde var olan vaizin 1 yıldır olmaması vatandaşların Bor İlçesinin yöneticilerinin ilgisizliği olarak değerlendiriliyor.

Borhaber.net'in Notu: Bu haberimizin ardından, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti bir açıklama yaptı. Bazı Camilerin sabah namazı kapalı olduğu iddiası konusunda böyle bir şey olmadığını, sürekli denetim yapıldığını böylesi şikayetler konusunda vatandaşlarımızın ilçe müftülüğüne ulaşmalarını uygunsuz bir işlem olması halinde de idari işlemden çekinilmeyeceği bunu daha öncede yaptıklarını belirtilmiştir. 

BOR DEVLET HASTANESİNDE YOK! HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

 

 



Editör: TE Bilişim