23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıldönümü Bor'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.



Haber - Fotoğraf: Muharrem Temel



Video: Erdal GÜÇER - Ali AKBAŞ


VİDEO  İLERİKİ ZAMANDA YAYINDA OLACAK



Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Özüdoğru yaptığı konuşmalarda şu sözleri söyledi; "Bugün burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımızın 94. yıl dönümüne kavuşmamızı heyecanla kutluyoruz. Ülkemizin bütün sorunlarının özgürce görüşüldüğü, farklı çözüm önerilerinin ortaya konduğu ve milli iradenin tecellisiyle nihai kararların alındığı yegane çatı Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara da Anadolunun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. İşte o direniş duygusu Vatan sevdası, Millet sevdası, Bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu ve milleti şaha kaldıran aşktır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde bu duygular en güzel şekilde anlatılmıştır. Bunun anlam ve önemini kavramış bir millet olarak çocuklarımızın geleceğimize daha modern, daha refah yaşanabilir bir Türkiye bırakılacağından hiç bir şüphemiz olmamıştır. Bugün dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramın coşkusunu yaşamaktayız. Tüm dünya'ya sevgi, saygı, dostluk, hoşgörü mesajı vererek heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle bu güzel bayramımızı en coşkulu bir şekilde kutlamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının, Gazi ve Şehitlerimizin her birini şükranla anıyorum. Başta bizim çocuklarımızın ve dünya üzerindeki çocukların bayramını en içten duygularımla kutluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet İlköğretim ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı program, daha sonra ise Öğrencilerin okudukları şiir ve konuşmalar, flüt dinletisi, dans gösterisi, müzik dinletisi ve halk oyunlarıyla devam etti.


Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bor genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı Fatih Dağlı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat tarafından ödüller takdim edildi. Program son olarak müzik öğretmenlerinin müzik dinletisi ve öğrencilerin resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.





Editör: TE Bilişim