Bor Belediyesi  şehrin güzelliklerini ortaya çıkarmaya devam ediyor.


Borlu Şeyh Ahmet Kuddusi Hazretlerinin 1980 yıllarda yapılan ve çok kötü durumdaki türbesi Bor Belediyesi  tarafından  yenilendi.

Bor İlçesinin yetiştirdiği önemli kişilerden olan Borlu Ahmet Kuddusi  Hz. ‘nin Bor İlçe merkezinde bulunan türbesi  Bor Belediyesi  tarafından estetik şekilde içi ve dışı  yenilenerek vatandaşların ziyaretine açıldı.  

Görenlerin büyük beğenisini toplayan türbe,  eskitme taş görünümlü ve ışıklandırılmış şekliyle Bor İlçesinin sembol tarihi eserleri arasına girdi.


BOR İLÇESİ TARİH VE MANEVİYAT  KOKUYOR


Türbenin içinde Ahmet Kuddusi Hazretlerinin hayatını anlatan, levhalar ve  bazı eşyaları bulunuyor. İşlemeli  tavanı  ve  İslami motifleri taşıyan planı ile Bor İlçesinin güzelliğine  ve manevi havasına bir örnek daha dahil edildi.

 

Bilindiği üzere, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, göreve geldiğinde,  Bor İlçesinde bulunan  Paşa Cami ve çevresini,  Üstün Parkı,  Üstün Park altında bulunan türbeyi, Yeni Mahalle Mezarlığını, Şelale Parkı, Şehit Cihangir Bekiş çeşmesini  aynı tarz yapılar ile yenilenmesi sağlamış ve vatandaşların hizmetine açmıştı. Yapılan ve yenilen bu estetik eserler, binalar, belediye binası da dahil  olmak üzere ışıklandırmıştı. Vatandaşlar tarafından beğenilen  bu tür çalışmalar ile Bor İlçesi hem manevi bir hava kazandı hem de görüntü olarak çok estetik bir şehir halini aldı. 

TÜRBENİN YENİ HALİ...



 TÜRBENİN ESKİ HALİ...





Editör: TE Bilişim