Bor Belediyesi tarafından Kayabaşı mevkiinde yapılan park ve gezinti alanı görenleri büyülüyor.



Bor Belediyesi Kayabaşı mevkiinde yapılan sosyal alan tamamlanmak üzere. İçerisinde Tyana su kemerleri, ağaçlandırması, kamelyaları, kafeteryaları, çağlayanları, yürüyüş ve gezinti alanları ve suni gölü ile Orta Anadolu’nun en gözde yerlerinden olmaya aday.


GÜNEŞİN BATIŞI İÇİN NEMRUT DAĞI DEĞİL, BOR KAYABAŞI


Üzerine şarkılar yazılan, makaleler yazılan Kayabaşı’ndaki güneşin batışını izlemek artık büyük bir keyif olacak. Güneşin batışını izlemek için özel terasların oturma grupların bulunduğu park tam bir çekim merkezi olacak.


Yürüyüş alanları ile birlikte ağaçlandırması da tamamlanan parkta, özel ışıklandırmalar eşliğinde su dansı ve çağlayan sesinin keyfi sunuluyor. Kayabaşının üzerinden  Tyana Kemerlerini temsilen yapılan kemerlerin üzerinden akacak su, yine suni şekilde oluşturulan çağlayanlardan geçip üzerinde küçük adacıkların olduğu suni göle dökülecek. 

BOR İLÇESİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Büyük bölümü Bor Belediyesinin kendi imkanları ile yapılan park yaklaşık 50 dönüm üzerine kurulu.  Daha tamamlanmadan bir çok vatandaşın ziyaret ettiği Kayabaşı Parkı ve Sosyal Alanına bir de antik tiyatro planlandı.


İlçe merkezine çok yakın olan, çeşitli renklerde ışıklandırılmasının da tamamlandığı park gece gündüz  büyük ilgi çekiyor. Son zamanda Bor İlçesine yapılan en gözde mekanlardan birisi olan Kayabaşı Sosyal Alan ve Parkı yapısı ve güzelliği ve kullanım şekli ile bu civarın çekim merkezi olmaya aday ve çok konuşulacak.

BU PAZAR GÜNÜ VATANDAŞLARA TANITILACAK

Bor ilçesinin sembollerinden birisi olmaya namzet Park 23 Mart 2014 Pazar günü, saat 13:30’da Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın da katılımı ile halka tanıtımı yapılacak.



 






Editör: TE Bilişim