Niğde Valisi  Necmeddin  KILIÇ'ın  ağaçlandırma  konusunda "Bir Damla Su Boşa Akmayacak,  Bir  Karış Yer Boş Kalmayacak." Talimatıyla  Bor  İlçemizde kırsal alanda kamuya ait sulanabilir arazilerle ilgili Kaymakmalığımızca bir tespit çalışması başlatıldı. 


      Bu kapsamda Bor Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Niğde Orman İşletme Müdürü  Mehmet  ÖZDEMİR ve  beraberindeki  heyetle  geçtiğimiz gün Gökbez Köyüne giderek  ağaçlandırmaya uygun arazileri yerinde  gezerek incelediler.


     Yapılan inceleme neticesinde;  ilk olarak köy girişinde bulunan okul önü mevkiindeki  takriben  200  dekarlık  saha ile  bitişiğindeki  mezarlığın  ağaçlandırılması konusunda fikir  birliğine varıldı. Bu sahaya ceviz,  badem ve  mahlep  dikilebileceği belirtildi.

 İleride köy halkının ekonomisine de olumlu yönde katkı sağlayacak bu ağaçlandırmanın aynı zamanda köyün girişine güzel bir peyzaj sahası kazandıracağı Bor Kaymakamlığınca değerlendirildi. Köylülerle kahvede sohbet eden ve ağaçlandırma konusunda memniyetlerini belirten Gökbez Köylüleri ile sohbet eden Kaymakam Abdullah Küçük " Böyle istekli olunduğu sürece  ağaçlandırma  konusunda  başarılı  olacağımızdan  en ufak  endişem  yok."  dedi.

  Gökbez Köyü  Muhtarı  Sayım  ERBİL'e  ağaçlandırmaya nisan  ayında  başlamak  için gerekli  başvuruların  ve  hazırlıkların  yapılması  talimatını verdi.


Editör: TE Bilişim