Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Toplantısı yapıldı.

 

Haber-Kamera: Selim GÖKEL

TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’ın başkanlığını yaptığı S.S. Bor Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurulu toplantısı bugün Bor Tyana Otel toplantı salonunda yapıldı.

 

Bor Esnaflar ve Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kuruluna; Kredi ve Kooperatifi Başkanı Mehmet Baybağan, TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, NESOB Başkanı Hanifi Güçlü, Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, Bor Halk Bankası Müdürü Eyüp Küçükdili, SP Niğde İl Başkanı Ahmet Binici, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu, MHP Belediye Başkan adayı Fahrettin Özalp, SP Belediye Başkan Adayı Kuddusi Akçay, İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Avanoğlu, Ferhat Kavaklıoğlu, Bor Ticaret Odası Başkanı Nurettin Eriç, Bor Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz, Altunhisar Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Bayram Bozkurt ve  Bor Esnaflar ve Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri katıldı.

 

Genel Kurulda konuşma yapan Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Muhterem Hızar açılış konuşması yaparak seçildikleri günden bu yana kooperatifin durumunu özetledi.

HIZAR ; TÜRKİYE'DE SAYILI KOOPERATİFLER ARASINA GİRMEK İSTİYORUZ.

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar “2012 Yılı Mart ayında göreve geldiğimizden bu yana Kooperatifimiz adına birçok olumlu çalışma yaptık. Takip oranımızı düşürerek risk gurubumuzu kredi limitimizi yükselttik. Yönetim ve Denetim Kurulumuz olarak Bor Halk Bankası ile planlı ve disiplinli bir çalışma sonunda kooperatifimizi eskiye nazaran güzel bir yere getirdiğimize inanıyorum. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz ve çalışmalarımıza bütün hızıyla devam edip kooperatifimizi eskiden olduğu gibi Türkiye Genelinde sayılı kooperatifler arasına katmak ve adından söz ettirmektir” diye konuştu.

 

Bor Esnaf ve Sanatkârının sesini duyurmak ve onları yüceltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz diyerek sözlerine devam eden Muhterem Hızar “Bor esnafının hiçbir zaman güvenini sarsmayacağız. Kooperatifimizin esnafa uyguladığı faiz oranı yıllık yüzde 4, yılı aşması halinde de yüzde 5’tir. Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diler, kooperatifimize emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Muhterem Hızar’ın konuşmasının ardından oluşturuldu.  Divan Başkanlığına Bölge Birlik Başkanı Mehmet Baybağan, kâtipler Nizam Karataş, Tamer Sabırlar, Orhan Gürkan seçildiler. On üç maddeden oluşan gündem maddeleri oylara sunularak kabul edildi.

 

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yıllık çalışma raporu ve denetim raporları sunuldu. Bilanço gelir gider bilançosu kooperatif memuru Mustafa Koçak tarafından okundu. Kooperatifin hiçbir borcu ve açılmış davasının olmadığı belirtildi.

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinden kendi istekleri ayrılan bir asil ve bir yedek üye yerine asil olarak Durmuş Cengiz, yedek üye olarak da Tamer Sabırlar seçildi.

 

BAŞKAN ERAT; İLÇEMİZDE BÖYLESİ KOOPERATİFİ YAŞATMAK ÖZVERİ GEREKTİRİYOR

 

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda gündem dışı söz alan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; “Küçük bir ilçede böyle bir kooperatifi yaşatmak ciddi bir özveri gerektiriyor. Bu özveriyi gösteren değerli büyüklerimi bu hepsini saygılarımla karşılıyorum. Etrafımızdaki ülkelerde olumsuz gelişmeler oluyor. Ama çok şükür ki ülkemiz, ilçemiz birlik ve beraberlik içinde.  Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçiminler de yaşanacak demokrasinin gereği, bu seçimi yaşayacağız. saygı sevgi içinde bu seçimi tamamlayacağız. Kazananı tebrik edeceğiz. Dirliğimiz birliğimiz bozulmasın. Cenabı Allah berberliğimizi birliğimizi bozduğunda hiçbir şeyin anlamı olmayacağını düşünüyorum. Bu birlik beraberliğin Bor’da olduğunu düşünüyorum. Yine TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan başkanımız yeni görevinde başarılar diliyorum. Kendisi bildim bileli her zaman Bor Kooperatifine hakikaten çok büyük emeğini veren, her toplantımıza katılan her zaman yanımızda olan birisi yeni görevinde de başarılar.diliyorum. Bu vesileyle kooperatifimizin esnafımıza, ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.Dedi.   

Program sonunda TESKOMB Konya Birlik Başkanı Mehmet Baybağan’a Bor Belediyesi adına Başkan Sıtkı Erat, tarafından Bor işi hediyelik halı, Esnaf Kooperatifi adına ise Muhterem Hızar tarafından ise üzerine fotoğrafı işlenmiş halı hediye edildi.


 

Editör: TE Bilişim