Güneş enerjisinden elektrik üretmek maksadıyla Vali Necmeddin KILIÇ’ın talimatları doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Niğde İl Özel İdaresi ortaklığında hazırlanmış olan ve Bor İlçesi sınırları dâhilindeki Seslikaya-Emen-Badak köyleri arasındaki arazileri kapsayan toplam 2.539 Hektar alandaki “Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” projesi için yer seçim çalışmaları tamamlandı.

Söz konusu alanın Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi için hazırlanan proje etüd raporu Niğde Valiliğinin uygun görüşü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına daha önce gönderilmişti. Bakanlıkça rapor üzerinde yapılan incelemeler neticesinde İlgili mevzuat gereği Yer Seçim Komisyonunun toplanarak incelemenin yapılabilmesi amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ile Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü uzmanlarından oluşan heyet İlimize gelerek çalışmalarda bulundu.

Vali Necmeddin KILIÇ başkanlığında yapılan toplantı ile çalışmalarına başlayan heyet, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi yapılmak istenilen alanda saha incelemeleri yaparak çalışmalarını tamamladı.

Yer seçim çalışmaların bitirilmesinin ardından Heyet tarafından oluşturulacak rapor, Bakanlıkların ilgili Genel Müdürlerinin katılacağı Yer Seçim Komisyonuna sunulacak ve rapor Yer Seçim Komisyonundan geçtikten sonra ise Bakanlar Kuruluna gönderilecektir. Daha sonra Bakanlar Kurulunun onayına sunulan rapor, Resmi Gazetede yayımlanarak Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulumundaki idari süreçler tamamlanmış olacaktır.

Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin kurulması ile 1.178 adet ve her biri 1 MW/h kurulu gücündeki parsellerde toplam 1.178 MW/h temiz, yerli, çevreci ve yenilenebilir elektrik enerjisi üretilerek, yaklaşık 1.295 kişilik istihdam ve 1 Milyar Avro değerinde yatırım gerçekleştirilmesine imkan sağlanmış olacaktır.

Editör: TE Bilişim