Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bor’da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları hırsızlık ve sahte para konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.


İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, 'Kurban Bayramı’nda kurban olmayın diyerek vatandaşımızı uyarıyoruz' dedi.

Şahin, “Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda vatandaşların Bayram öncesi alış verişlerinde hırsızlık ve dolandırıcılık konularında uyanık olmaları, sahte paraların özellikle kalabalık kurban pazarlarında kullanılmaya çalışıldığını söyledi. Şahin, "Bu kişiler, köyden gelen insanlarımızı veya tüccarlarımızı dolandırabiliyorlar. Biz de vatandaşlarımızı bu konuda gerek el ilanlarıyla, gerekse birebir görüşerek bilgilendiriyoruz. Kurbanlık satan vatandaşlarımızın emeklerinin boşa gitmemesi için daha bilinçli olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız, vatandaşımızın mağdur olmadan alışverişini en iyi şekilde yapmasını sağlamaktır. Kurban alacak vatandaşların da hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli davranmaları gerekmektedir." diye konuştu.


İlçe Emniyet Müdürü Şahin, kurban pazarlarında gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade ederken, "Emniyet ekiplerimiz buralarda aralıksız görev yapıyor ve bilgilendirici çalışmalara devam ediyor. 'Kurban Bayramı'nda kurban olmayın' sloganı ile vatandaşlarımızı sahte para konusunda uyarıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim