Bor İlçesi’nin ilçe merkezinde ve büyük şehirlerde çeşitli sivil toplum kuruluşları var.

Bunlardan biriside amiral gemisi olarak nitelendirilen BOR-DER Ankara – Ankara Borlular Derneği.

Yıllardır genel kurul haberleri hariç bir faaliyetlerini okumadık, haber yapmadık.

Geçtiğimiz günlerde yine genel kurul yapıldı. Sen ben bizim oğlan karede yer aldı.

Oysa Ankara’da binlerle ifade edilen Borlu yaşıyor. Bu güne kadar geniş kesimlere ulaşılmadı. Bor için, fikir, proje,  üretim yapılmadı.

Oysa STK’lar çok önemli… Bunun örneklerini, diğer illerdeki STKların faaliyetlerini gıpta ile görüyoruz.

Üç gün önce  yapılan BOR-DER’in genel kurulunda yeni yönetim göreve geldi. 

Yeni yönetimin birkaç günlük olduğunun farkında olarak tenzih ediyoruz. Daha aktif toparlayıcı ve güçlü bir BOR-DER umud ediyoruz. Takip edeceğimizi belirtiyoruz.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

****

BOR-DER YENİ YÖNETİM KURULU OLUŞTU

BOR-DER 28 Ocak 2014 Tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda yeni Yönetim Kurulu’nun görev dağılımını yaptı.

BOR-DER Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Berran Altuntecim (Avukat), Başkan Yardımcısı Ömer Tutumlu (E.Kara Pilot Yarbay), Sekreter Mefkure Uğurlu (Emekli Öğretmen) Muhasip Serdar Selamoğlu (İşletmeci) Üye Erol Atalan (MKE İdari İşler Müdürü) Üye Koray Çağlar (TRT’de yapımcı) Üye Atıf Atasever (Elektrik Mühendisi)

30 Ocak 2014 tarihinde Niğde! yerel basınına yapılan açıklamada; Yönetim Kurulumuz, Ankara’daki, Niğde’deki diğer iller ve hatta yurt dışındaki tüm Borluların hemşerilik bilincini artıracak faaliyetlerde bulunmak, hemşerilerimizi haberdar! etmek ve yoğun katılımı sağlamak, yine Niğde ilimize bağlı diğer ilçe dernekleri, Bor’daki vatandaşlarımızın, esnaf ve siyasetçi, gerektiğinde Niğde Dernekler Federasyonu ve Vakfı ile yapılacak iş birliği ile memleketimizin gelişiminin önündeki sorunları aşma çabasıyla projeler üretme ve uygulamak amacındadır. Özellikle sonraki genç nesillerin memleketleri Bor’la bağlarını güçlendirmek, memleket bilincini artırmak, Borlu hemşerilerimizle birlik beraberlik duygusu ve dayanışmasını sağlamak en büyük arzumuzdur.”denildi.

 



Editör: TE Bilişim