İlçenin bütün mahalle ve sokaklarına hizmet götürmeye devam eden Bor Belediyesi, içme suyu hattındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl ilçenin içme suyu hattında ilk etapta Terminal caddesi ile Kayabaşı arasında mevcut olan 2000 metre uzunluğunda 500'lük asbestli boru değiştirilerek yerine daha dayanıklı ve içme suyu standartlarına uygun olan düktil borular yerleştirilmişti.Bu yıl başlanan çalışmalar ile birlikte asbestli boruların değişmi kaldığı yerden devam ediyor.Bor Belediyesinin kendi imkanlarıyla ihale edip kendi imkanlarıyla döşemeye başladığı düktil boruların,Terminal kavşağı ile Mehmetçik mahallesin su deposuna kadar olan 1200m'lik kısımda da döşemesi  tamamlandı.


Değişimin ardından Dönüşüm'e yönelik bir dönemde olduklarını belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,içme suyu standartlarına uygun, kırılmaya ve patlamaya dayanıklı Düktil su borularının döşenme çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Erat,Büyüyenilçemizin   altyapısını  sürekli güncelleyen-yenileyen ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışıyor.Bilindiği üzere geçen yıl asbestli boruların değişiminin 1. etap çalışmalarını tamamlamıştık.Sadece belediye imkanlarımızla ihale edip sadece belediye imkanlarımızla döşemelerine başladığımız 2. etap çalışmalarıda tamamlanmış durumda.Yapılan bu değişimlerle birlikte amacımız asfalt bozulmalarının önüne geçmek,su kesintilerinin önüne geçmek,su kaçaklarının önüne geçmek ve su kaynaklarının kullanımında tasarruf sağlamak.Amacımız Bor'a yakışan yenilikleri yapmak ve bu yenikleri yaparkende her zaman halkımızın menfaatlerini göz önünde bulundurmak, dedi.



Editör: TE Bilişim