Niğde’nin en önemli ilçesi olan Bor’da Vali Âlim Barut ile birlikte bazı il müdürlerinin de katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.   


 Haber : Fatma TAN -  Erdal GÜÇER


Vali Âlim Barut’un ilk ziyareti Bor Kaymakamlığı oldu. Kaymakamlık önünde Vali Barut’u Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Kd. Albay Fatih Dağlı, Belediye Başkanı Sıtkı Erat, kasabaların belediye başkanları ve daire amirleri karşıladı. Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu tarafından Vali Barut’a Bor ilçesi ile ilgili bir brifing verildi.

 

Heyet daha sonra Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde belediye başkanları ve köy muhtarları ile bir araya geldi.  Burada yapılan konuşmalarda 2013 yılında yapılacak yatırımlar ve diğer konulardaki talepler dile getirildi.

Toplantıda Bor ilçesinin asayiş konusunda bir sıkıntısının bulunmadığını belirten İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk Nayır “Bor tarım ve hayvancılıkta ilerleme kaydettiği için bölgedeki hayvan yetiştiricilerini zaman zaman ikaz ediyoruz. Üreticilerden özellikle hırsızlık konusunda kendi tedbirlerini almalarını öneriyoruz ve bu konuyla ilgilide bilgilendirici broşürler dağıttık. Bölge bağ ve bahçelerle dolu zaman zaman uyuşturucu kaçakçılığı vakaları oluyor. Biz vatandaşlarımızın güvenliği için çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Vatandaş destekli jandarma olmak bizler için önemli” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, “Bor ilçemiz de asayiş konusunda sıkıntı yok. Özellikle de ev hırsızlıkları zaman zaman yaşanmakta. Bu hırsızlıkların çoğu il dışından gelen kişiler tarafından yapılıyor bunları biliyoruz. Bu konudaki hassas çalışmalarımız devam ediyor. Alınan bazı önlemlerle ölümlü trafik kazalarında azalmalar söz konusudur” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci “Üç okulumuzda bazı çalışmalar söz konusudur. Gazi İlkokulunda 12 derslikli Hayırseverlerimizin katkılarıyla ve Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Obruk’taki okullarımızda tadilatlar gerçekleştiriyoruz. Bor ilçemizde bu yıl bir İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu yapımına başlayacağız” diye konuştu.

İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, , İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan kendi müdürlükleri ile ilgili Bor ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler. 

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol Bor genelinde 4 milyon 492 bin TL’lik Kanalizasyon, içme suyu ve imar sektörlerinde 94 adet iş yapıldığını belirterek “İçme Suyu için güneş enerjisi kullanımı için projelerimiz vardır. Bayat, Bereke, Gökbez, Emen, Karamahmutlu, Kavuklu, Seslikaya, Kürkçü ve Kaynarca köylerinin içme suyunun enerjilerini güneş enerjisinden karşılamak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

VALİDEN MUHTARA BASIN FIRÇASI

Genel bilgilendirme konuşmalarının ardından toplantıya katılan belediye başkanları ve muhtarların sorunları dinlendi.

 

İlk soru Kaynarca Köyü muhtarı tarafından iletildi. Köy muhtarı yeni Kaynarca Yerleşkesinde Okul, Sağlık ocağı, muhtarlık konağı yapılması isteyen muhtarın isteklerini dinleyen Vali Âlim Barut’la muhtarın diyaloğu şaşırttı. Vali Barut Sağlık ocağı diyen muhtara “Sağlık Ocağı kavramı yok aile hekimliği kavramı var. Diğer isteğiniz muhtarlık ile ilgili gereken yapılacak” dedi. Muhtarın vatandaşların isteklerini söylediği sırada araya giren Vali Barut “Birincisi gazetecilerden medet umma. Bugüne kadar gazetecileri getirdin ‘Dışarıda namaz kılıyoruz falan’ bunlar sana fayda sağlamaz başkasına da fayda sağlamaz. İl afet olarak özel idare olarak senin bütün işlerine bakıyoruz. Gazetelere haber verince daha fazla ilgilenmiyoruz onu söyleyeyim. Şık olmuyor. Burada söz verdik meseleni ilettin bunu basın yoluyla iletmek gibi bir davranış hoş değil. Meselelerin bir bölümü zaten yapıldı bir bölümü tekrar yapılıyor. 100-150 çocuk varsa biz neden okulsuz bırakalım. Muhtarlık binası diğer köylerde nasıl yapılıyorsa o şekilde yapılacaktır” dedi.

 

ROMA HAVUZU VE KÖŞK PİKNİK ALANI YİNE GÜNDEMDE

 

Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz; Bor ve Bahçeli Kasabası arasında bulunan Şeker Fabrikasının olduğu bölgede bulunan yolun yapılması ve Bahçeli Kasabası Roma Havuzunun Anıtlar Kurulunun kararıyla sit alanına alındı. Anıtlar kurulu bakmıyor tepkiyi biz alıyoruz bu sorunların çözülmesini istiyoruz diye konuştu.

 

Vali Barut bu soruna Roma Havuzunu kendisinin de gördüğünü ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Yol konusuyla ilgili olarak ta, ya Özel idare ile protokol yapacaksınız ya da belediyeyi köye çevirmek için dilekçe vereceksin dedi.

 

Bor Yeni Göçmen Mahallesi muhtarı Bor’da bulunan Ahmed Kuddusi Hazretlerinin Mezarını ziyarete gelen çok sayıda kişinin bulunduğunu ve WC sıkıntısının olduğunu belirterek, orada bulunan cami ilgili sıkıntılarını da ileterek çözüm iletilmesini istedi.

Kürkçü Köyü muhtarı köylerinde imam olmadığını belirterek imam istedi. Ayrıca Gökbez ve Kürkçü köyü üzerindeki yolun yapılmasını istedi. Bu konulardaki isteklerine Vali Barut tarafından yanıt alan muhtar sorularının bitmediğini söylemesi üzerine ‘Bitti’ diyerek başka bir muhtara söz verdi.

Kızılkapı köyü muhtarı gölet talepleri olduğunu belirterek DSİ işlerinin ikinci bir gölet yapılmasını istemediğini bu sorunun halledilmesini rica etti.


BARUT ; “ BİR DAHAKİ BOR BAHARI”NDA BULUŞMAK ÜZERE”

Toplantının sonunda Vali Âlim Barut; “Bütün sorunlar bir anda bitmez. İnsanlar yaşadığı müddetçe de sorunlarla baş etmesi sorunları çözmesi gerekir. Sorunlar biterse hayat biter. Bu sorunlar olacak. Bizde bu sorunları çözeceğiz. Dile getirilen bütün meseleler incelenecektir çözülecek olanlar çözülecektir. Bir dahaki Bor baharında görüşmek üzere” diyerek toplantıyı kapattı.

 

Namazlarını Muhtarlık Binasında Kılıyorlar (Kaynarca Cami için yapılan haber için TIKLAYIN)


AŞAĞIDAKİ VİDEO VALİ ALİM BARUT'UN BASIN KONUSUNDAKİ ÇIKIŞININ GÖRÜNTÜSÜDÜR.


Editör: TE Bilişim