Bor Belediyesi , artan kazalara karşı   uyarıcı ışıklı hız tabelası  sistemini faaliyete geçirdi.

Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve  3 gidiş 3 geliş olarak ilçeye kazandırılan Bor-Niğde çevre yolunun , Bor Fen Lisesi önünde bulunan üst yaya geçidi üzerine Bor Belediyesi tarafından  hız tabelası takıldı.

Geçtiğimiz yıl hizmete giren  3 şeritli yol ile Niğde Bor arası trafik akışı daha düzenli olurken, bunun yanında da araçların yüksek hızla seyir ettiği görüldü. Yol üzerinde zaman zaman üzücü kazalar meydana gelirken, bu kazaların önlenebilmesi amacıyla Bor Belediyesi tarafından ,  Fen Lisesi önünde bulunan yaya üst geçidine sürücülerin hızlarını belirten ve onları uyaran elektronik hız tabelası takıldı

.
Bor Belediyesi tarafından takılan uyarıcı hız tabelası sayesinde trafik güvenliği oluşturmak ve oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Bor Belediyesi’nin girişimleri sonucunda 3 şeritli yol üzerine Bor Fen Lisesi ve Besyo önüne yapımı tamamlanmak üzere olan  2 yaya üst geçidi  ile  vatandaşların da  rahat bir şekilde tedirgin olmadan karşı caddeye  geçmeleri amaçlanıyor. Bu yapılan modern çalışmalar sonucunda , araç hızlarını da azami seviyeye düşürmek için çalışma başlatan Bor Belediyesi , halk sağlığı ve iyiliğinin hayatın her anında ve alanında değerli olduğunu gösterirken yapılan bu çalışmalar vatandaşların takdirini topluyor.

ERAT ; HALKIN SAĞLIĞI VE HALKIN MENFAATLERİ HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR

Her fırsatta halk sağlığının ve halkın menfaatlerinin herşeyden önemli olduğu vurgulayan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, “ Yapılan bu modern yol ve hizmetlerden sonra üzücü haberler almamak için , gerekli çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın tedirgin olmaması ve rahat bir şekilde karşı caddeye geçebilmeleri için gerekli olabilecek ve araç hızlarını azami  seviyelere düşürebilecek önlemler almaya devam ediyoruz. İlçemize kazandırdığımız modern 2 üst geçidinde tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımız rahat bir şekilde güzergahlarını değiştirebilecekler. Bunun yanında son günlerde artan üzücü kazalarında bir nebze olsun önüne geçmek ve önlem almak için ışıklı hız tabelamızı üst geçide monte ettik. Yapmış olduğumuz hız tabelası sistemiyle birlikte ,  araç hızlarının üst seviyelere çıktığı bu yolda araç hızlarını minumum seviyelere çekmeyi amaçlıyoruz. Sürücülerimizden de özellikle rica ediyoruz ,  hız hiçbir zaman kazanım değildir. Üzüntü duyacağımız üzücü haberler almak yerine biraz daha dikkatli ve azami  hızda araçlarımızı seyir edelim. Biraz daha dikkatli olarak istenmeyen kötü olaylara zemin hazırlamayalım. İnşallah bu uygulamamız ile birlikte istenmeyen olayların en düşük seviyelere çekileceğini düşünüyorum ve Bor Belediyesi olarak halkımızın menfaatleri ve halkımızın sağlığı noktasındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.”  şeklinde konuştu.








Editör: TE Bilişim