Bor  Belediyesi,Acıgöl  Mezarlığında bulunan yakınlarının kabirlerini daha kolay bulabilmeleri için Sesli Mezar Navigasyonu ve Mezarlık Bilgi Sistemini vatandaşlarla buluşturdu.Ayrıca Bor Belediyesi resmi Web Sitesinden de internet üzerinden kabirlerin görüntüsü faaliyete geçirildi.Bor Belediyesi Resmi Web sitesi www.bor.bel.tr adresinden vatandaşlar bulundukları ortamda bilgisayar, tablet veya cep telefonlarından evlerinde, seyahat ederken mezarlık bilgi sistemini kullanarak asri mezarlığını görecekler. İsim  yazarak  mezar ve bilgiler  karşılarına gelecek. Tüm bilgilere ulaşırken mezarı görerek dua okutabilecekler.

Bor Belediyesi olarak dünyada bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat: 'Mezarlık bilgi sisteminde bir ilki gerçekleştirerek sesli mezar navigasyon uygulamasını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bor 40.600  kişinin yaşadığı bir ilçe. Bor dışında doğup büyüdüğü topraklara özlemle bakan binlerce hemşerimiz var. Bu hemşerilerimiz iş dolasıyla, eğitim dolasıyla dünyanın her tarafında, ülkemizin her tarafındalar. Ramazanda, kurban bayramında, mübarek gün ve gecelerimizde ilçemizde bulunup  yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek istiyorlar. Ancak bu arzularını gerçekleştiremiyorlar. 
Bormebis.com isimli sitemizden veya belediyemizin sitesinden bu arzularını yerine getirmeleri için güzel bir hizmete imza attık"dedi.


Başkan Erat açıklamasının devamında; Setabil kuruluşu olan Belediye sistem teknolojileri tarafından yapılan projemizde sadece sanal mezar ziyareti ile kalmayıp dünyada benzeri olmayan sesli mezar navigasyonu uygulamasını hayata geçirdik. Bulundukları ortamda bilgisayar, tablet veya cep telefonlarından evlerinde, seyahat ederken mezarlık bilgi sistemini kullanarak asri mezarlığını görecekler. İsmini yazarak  mezar karşılarına gelecek. Tüm bilgilere ulaşırken mezarı görerek dua okutabilecekler. Aynı zamanda mezarlığı ziyaret eden vatandaşlarımız kiosk cihazlarımızdan yine isim sorgulaması yaparak define ait yer tespitini çıktı alabilmekte ve kolay bir şekilde mezarı bulabilmektedir. Yaklaşık 6000 mezarımızın ayrı ayrı görüntülerini  alınarak yayınla buluşturduk. Dünyada ilki gerçekleştirdiğimiz sesli mezar navigasyonu ile sistemimizi hizmete sunduk. Sesli mezar navigasyonumuz size mezarın yerini toplam mesafesini tarif etmektedir. Şehir dışından gelen yakınlarınız mezarlıkda kolaylıkla define ulaşmasını sağlamış bulunmaktayız. 3 aylık çalışmamız sonrasında çok dualar aldık. Bu güzel projenin ilk defa Bor Belediyemiz  tarafından yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Ayrıca Mezarlık Bilgi Sisteminde yakınlarının eksik yada hatalı bilgilerinin düzeltilmesi için 
[email protected] adresinden ve 08503042774 nolu telefon numarasından  ve  Bor Belediyesi Fen İşleri biriminden ulaşabilir, bu sisteme yakınlarının fotoğraflarını göndermek isteyen hemşerilerimizde ,merhum yada  merhumenin   ad ve soyad'ını  yazarak [email protected] adresine gönderebilir" dedi.

Editör: TE Bilişim