Bor'da bulunan tarihi bina  Bor Belediyesi Kültür Evi olarak hizmete açıldı. 


Haber-Foto-Video; Yasin BEKİŞ



 

Restore edilerek ilçeye kazandırılan  kültür evinin açılışını Niğde Valisi Necmeddin Kılıç , Bor Kaymakamı  Abdullah Küçük,  Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç   gerçekleştirdi. Açılışa Bor'luların yoğun ilgisi olurken, tarihi kültür evinde Bor'a ait tarihi resimler ve el sanatları işleri sergileniyor.
 
 
RESTERO ETTİRİP KÜLTÜR EVİ YAPACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK
 
 
Açılış  konuşmasını gerçekleştiren Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ;"Bugün yine mutlu bir günde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bir süre önce bu tarihi binamız çok atıl bir durumdaydı. Baktığımız zaman ilçemizin ana merkezinde sırıtıyordu. Göreve gelmeden önce biz şunu söylemiştik. Biz belediye başkanı olursak bu tarihi binayı inşallah restore yaptıracağız ve Bor Belediyesi Kültür evi olarak hizmete sunacagız demiştik. Halkımıza vermiş olduğumuz bu sözü tutmuş bulunuyoruz. Kültür bakanliği olarak restorasyonu yapıldı ve Bor Belediyesine devredildi. Basta sayın Valilerimiz, Bakanlarımız, Hükümetimiz, Kültür Bakanlığımız, Milletvekillerimiz  ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki süreçte bu tarihi bina Bor'lu hemşerilerimizin hizmetine kültür evi olarak sunulmaya devam edecektir" dedi.
 
 
VALİ KILIÇ; KENTLERİ KENT YAPAN KÜLTÜRLERİDİR
 
Açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise ''Değerli Bor'lular öyle bir coğrafya'da yaşıyorsunuz ki şu binalar şu dağlar taşlar dile gelse size 3.000 yıllık tarihten bahsedecekler. Size bir dönem dünyanın merkezi olan dünya uygarlığının beşiği olan bir coğrafyadan bahsedecekler. Niğde ve Bor Kapadokya'nın kapısıydı bir aralar.Daha sonrada medeniyetimizin beşiğiydi. Sanatçılar,  devlet adamları yetiştirdi bu şehir. Gerçekten Bor'dan yetişen devlet adamlarını alt alta getirip saymak istesek sayfalar tutuyor. Bor müstakilen bir şehirdir. Kendine has şehir kültürü vardır. Ben Anadolu coğrafyasının çok değişik yerlerinde çalıştım. Bor kendi şahsına kendine özgü kendine has kültürü olan bir ilçemiz. Bilindiği üzere kentler sadece sokaklardan caddelerden ibaret değildir. Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Çok az belde de olan bir kültür var Bor'da. Bor insanının öteden gelen aldığı kendine has bir kültürü var. Bu kültürleri de yaşatmak kanun gereği geleneklerimiz gereği belediyelerimize aittir. Kültürleri Belediyeler yaşatır.  Belediye Başkanımızda gerçekten gayretli ve çalışkan bir arkadaşımız. Yapacağı çalışmalardan bahsetmişti ve şuana kadar yaptığı çalışmalarına da bir yenisini daha ekliyor. Bu merkezin Bor'a ve Bor'un gelecek kuşaklarına aktarmak zorunda olduğumuz kültürüne hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
 
 
Konuşmaların ardından Bor Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Bor'lu ev hanımları tarafından yapılan el sanatları ve yine Borlu olan devlet adamı, sanatçı, bilim adamı ve önemli şahsiyetlerin resimlerinin  yer aldığı sergi gezildi.
 
 
Editör: TE Bilişim