Bor Belediyesi ,  hem genel temizlik hem de dereleri yağmur sezonuna hazırlamak üzere dere temizliğine başladı.



Bor Belediyesinin tarafından  ,  dere yatağı içerisinde  suyun akışını engelleyebilecek  çeşitli bitkilerin yeniden yetişmesinin önüne geçilmeye çalışılırken,  dere yatağındaki çöplerin ve diğer malzemelerin çıkarılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı belirtildi.


Dere ıslah çalışmaları ile birlikte, periyodik olarak yaptığı çalışmalarda derelerin  içinde oluşan yabancı bitkileri ile çevreden atılan çeşitli maddeleri  iş makineleri ve ekipleri tarafından toplamaya devam ediyor. İnsan sağlığı ve çevre temizliğine duyarlı çalışmalar sergileyen Bor Belediyesi, Çevresel atık ve diğer yabancı malzemeler kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı. İçlerinde onlarca kamyon malzemenin çıkartıldığı Özden deresi temizliği, dere güzergâhı boyunca periyotlar halinde devam ediyor. Temizliğin yapılmasının ardından; yaz mevsimi itibari ile dere buyunca zirai ilaçlamalarını da periyotlar halinde yapıyor.


Dere ve açık sulama suyu kanalları ıslahının yanı sıra dere temizliklerinin de önemli olduğunu vurgulayan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Kentimizin daha yaşanabilir insan odaklı merkez olma özelliğini yaşatmaya devam ediyoruz. Amacımız halkımıza hizmettir. Belediye olarak dere temizliklerini belirli periyotlarla sürdürdüklerini ifade eden ERAT, halkımızın sağlığını koruyucu çevresel çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz dedi.


Editör: TE Bilişim