Geçtiğimiz yıl ilçenin içme suyu hattında ilk etapta Terminal caddesi ile Kayabaşı arasında mevcut olan 2000 metre uzunluğunda 500'lük asbestli boru değiştirilerek yerine daha dayanıklı ve içme suyu standartlarına uygun olan düktil borular yerleştirilmişti.Bu yıl başlanan çalışmalar ile birlikte 1500 metre uzunluğunda asbestli boruların değişimi kaldığı yerden devam etmiş ve Bor Belediyesinin kendi imkanlarıyla ihale edip kendi imkanlarıyla döşemeye başladığı düktil boruların, bağlantıları yapılarak halkın hizmetine sunuldu.

Değişimin ardından Dönüşüm'e yönelik bir dönemde olduklarını belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, içme suyu standartlarına uygun, kırılmaya ve patlamaya dayanıklı Düktil su borularının döşenme çalışmalarının 3500 metrelik alanda tamamlandığını  söyledi.

Erat "Büyüyen ilçemizin altyapısını sürekli güncelleyen-yenileyen ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışıyor.Bilindiği üzere geçen yıl asbestli boruların değişiminin 1. etap çalışmalarını tamamlamıştık.Sadece belediye imkanlarımızla ihale edip sadece belediye imkanlarımızla döşemelerine başladığımız 2. etap çalışmalarıda tamamlanmış durumda ve bağlantılarını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Yapılan bu değişimlerle birlikte amacımız asfalt bozulmalarının önüne geçmek,su kesintilerinin önüne geçmek,su kaçaklarının önüne geçmek ve su kaynaklarının kullanımında tasarruf sağlamak." dedi.

Editör: TE Bilişim