Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile Bor İlçemizin sorunlarını görüştük. Bir çok konuda sorular sorduk, samimice cevapladı. Bu gün için Bor’un  gündemin de olan içme ve kullanma suyu konusunu yayınlıyoruz.

 

Başkan Sıtkı Erat ile Borhaber.net Editörü Fatma TAN görüştü. Borhaber.net Yönetici-Koordinatörü Selim GÖKEL söyleşiyi  düzenledi. Başkan Erat ile bir çok konuyu görüştük, ileriki günlerde diğer konular da sitemizde yer alacak.


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile son zaman da sürekli gündeme gelen Bor İlçesinin içme ve kullanma suyunu konuştuk.

Göreve geldiği ilk günlerde kaçaklar ile mücadele eden Bor Belediyesi ayrıca henüz netleşmemesine rağmen  yeni su kaynakları  arayışında. Ama asıl konu Bor ilçemizde zaman zaman meydana gelen ishal vakaları sonucu gözler hemen suya çevriliyor. Aynı durum bu hafta sonu da Niğde’de yaşandı. Niğde gazeteleri ve sitemizde manşetten verildi bu konu.  

 

İÇME SUYU ÜZERİNDEKİ POLEMİKLERİ SORDUK

 

Başkan Erat, su konusunda belediyenin suçlanmasını haksız ve kasıtlı buluyor. Düzenli olarak tahlil yaptırdıklarını, su gibi bir konuda hayli hassas olduğunu gördüğümüz  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat su konusunda samimice açıklamalarda bulundu.

 

"SUYLA İLGİLİ HİÇ BİR SIKINTIMIZ YOK"

Başkan Erat : İçme suyu ile ilgi bir sıkıntımız yok. Ben göreve geldikten sonraki süreci değerlendirmek gerekirse. Bor’un beş tane su deposu var. Biz bu depoları temizledik, mebranla kapladık otomatik gaz klorlama koyduk. Hiçbir şekilde suyla ilgili sıkıntımız yok. Bütün su tahlillerimiz Halk  Sağlığı Merkezi tarafından yapılmaktadır. Şimdiye kadar suyla ilgili bir sıkıntımız olmadı. En ufak bir ishalde kabahatli su oluyor. Biz tahlil sonuçlarını hastane yönetimiyle de paylaştık. İshal vakaları mevsimsel geçişlerden, beslenmeden ya da çevresel etkinlerden de kaynaklanıyor olabilir. Sırf suya kabahat bulmak yanlış olur. Suyu tahlil eden Sağlık Müdürlüğü bir sıkıntı olduğunda kapatır.”dedi.

“BU SUYU HEPİMİZ İÇİYORUZ, TOPLUM SAĞLIĞI BU ŞAKA OLMAZ”

 Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmasının devamında ; “Geçen yıl suda arsenik olduğu da iddia edildi bununda tahlillerini yaptırdık suyumuz temiz. Biz üç kuyu açtırmak için iller bankasına gittik, tahlil yapılmadan kuyu açamayız denildi. Orası tahlilleri yaptıktan sonra üç kuyu açıldı. Eğer olumsuz bir durum olsaydı zaten kuyuları İller Bankası en başında açmazdı.  Ankara Hıfsızsıha tarafından üç noktadan TOKİ su kuyusu, Pınarbaşı ve TOKİ marketten alınan sular incelendi arsenik yok, en son bu konu gündeme geldiğinde  07 Eylül 2012 tarihli sonuçlardır bunlar. Bu tahlil sonuçlarını sizler de gördünüz. Düzenli olarak tahlil yapılıyor. Sorumluluk makamındayız bu suyu hepimiz içiyoruz. Toplumun sağlığı olan meselede şaka olmaz”dedi.

“ASBESLİ BORULARI BEN KOYMADIM Kİ… ÖNCEDEN NEREDEYDİLER”

“FERYAD EDİLECEK KONU AKKAYADIR”

Başkan Erat sık sık asbestli boruların gündeme getirildiğini belirtirken ;“ Asbestli borularla ilgilide bir şeyler yapılmaya çalışıyor. Asbestli boruları ben koymadım ki. Önce neredeydiler.  Biz yeni yerlerde asbestli boruları kullanmıyoruz. Peyder pey değiştiriyoruz. Asıl feryad edilecek konu Akkaya’dır ama kimse sesini çıkarmıyor. Şimdi temizlenmeye başladı. Biz insanımızın sağlığı için çaba harcıyoruz. Bu temizleme yeterli değil. Bu konuda kamuoyu oluşmalıdır. Bu memleketin gerçekleri hepimizin gerçeğidir” dedi.

 

“BU İŞLERİN VEBALİ VARDIR… “

Sorumluluk mevkinde olduğunu, bunun da bilincinde olduğunu söyleyen Başkan Erat; “Ben memleketimdeki insanların cebinden çıkacak bir kuruş bile fazladan harcattırılıyorsa bunda vebal var. Okçu suyu birçok çeşmeden akmıyor. Şu an çok az su akıyor. Çeşmelerden akan geçmişte de şimdi de de akan su şehir suyudur.  Hemşehrilerimizi kandırmıyoruz. Okçu suyu diye verilen suyun %10’u okçu suyudur geri kalanı şehir suyudur bunu da vatandaşlar bilsinler.”diyerek açıklamasını tamamladı.  

 Devam edecek...


Eski Hükümet Meydanında ki durum nedir?

Kayabaşı mevkiinde yapılan mesire alanı ne zaman açılacak?

Şehir içi otobüsler hakkında neler söyledi?

Ermeni Kilisesi ve İftiyan Mahallesi için neler söyledi.

Daha bir çok konuya açıklık gelecek…

Bizi takip edin… Birkaç gün ara ile yayında olacak. 


Editör: TE Bilişim